MEB Yönetici Atama Yönetmeliği Değişiyor! İşte Gerçek Detaylar

MEB Yönetici Atama Yönetmeliği Değişiyor! İşte Gerçek Detaylar
MEB 22 Nisan 2017 tarihinde yayınlanan Yönetici Atama Yönetmeliğinde değişikliğe gidiyor.

MEB 22 Nisan 2017 tarihinde yayınlanan Yönetici Atama Yönetmeliğinde değişikliğe gidiyor. Kamuoyunda özelikle Müdür yardımcılığı atamalarında  mülakatların kaldırılması ve mülakat  yerine ise sınav yapılması yönünde görüşler var Sendikada bu konuda destek vererek mülakatların kaldırılıp yerine sınavla atama yapılması gerektiğini savunuyor ve yeni dönemde yapılacak olan  yönetici atamaları öncesi bu değişikliğin yapılması bekleniyor.

MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen yazıda; Eğitimde Yönetici Seçme ve Yetiştirme Kongresi'nin yakın zamanda gerçekleştirileceğini, konu hakkında tüm paydaşların görüş ve önerilerinin alınacağını belirtti.

HANGİ DEĞİŞİKLİKLER YAPILACAK?

"Eğitim Yönetici Seçme ve Yetiştirme" başlığı, bize hangi alanlarda değişiklik yapılacağı konusunda sinyal vermektedir. Yani sadece seçme değil, aynı zamanda yetiştirme konusu da ele alınacak ki, biz bu konuya önem veriyoruz.

Yakın zamanda yapılacak olan bu kongrede, konu hakkında fikirler sunulacak, ortak akıl anlayışı içerisinde muhtemelen Nisan-Mayıs 2018 döneminde gerekli yönetmelik değişiklikleri yapılacaktır.

Yapılması muhtemel  yönetici atama değişikliğinden en önemli konulardan biri de yöneticilerin görev süresi noktasında mevcut 4+4 yıl görev süresinde değişikliğe gidilip 6+6  olarak toplamda aynı okulda yönetici kalma süresi 8 yıldan 12 yıla çıkarılması bekleniyor.

Öncelikli, yaşanan problemler karşısında duyarsız duyarsız kalmayan MEB yetkililerini tebrik ediyoruz.

Yönetici atamalarına dair gelişmeleri http://www.kamubiz.com/ adresinden takip edebilirsiniz.

İŞTE KONGRE DUYURUSU

Salih HAZIR

Eğitimci YAZAR

Kamubiz.com ÖZEL HABER

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum