Memur öğretmenlerin MEB'e geçiş yapması için bir planınız var mı? (Soru Önergesi)

Memur öğretmenlerin MEB'e geçiş yapması için bir planınız var mı? (Soru Önergesi)
31 Ağustos 2012 tarihli ve 28397 sayılı Resmi Gazete yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" değişikliği ile birlikte diğer kamu kurumlarda memur olarak görev yapmakta olan ve eğitim fakültesi mezunu ya da öğretmenlik yapma yeterliliğine sahip (diğer bölümlerden mezun olup pedagojik formasyon almış olan) öğretmenlerin, kurum değişikliğiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na geçişi durdurulmuştur. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayı Ziya SELÇUK tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim. 29.11.2018
ibrahim Halil ORAL Ankara Milletvekili

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK, geçtiğimiz ay bir soru önergesine --Bakanlığımız 11.09.2018 tarihli MEBBIS veri tabanı kayıtlarına göre öğretmen ihtiyacı 117.403 dür" şeklinde bir cevap vermiştir. Bu bağlamda, kamuoyununda takdiri olan şekilde yoğun bir öğretmen ihtiyacı bulunmaktadır.

31 Ağustos 2012 tarihli ve 28397 sayılı Resmi Gazete yayımlanan "Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" değişikliği ile birlikte diğer kamu kurumlarda memur olarak görev yapmakta olan ve eğitim fakültesi mezunu ya da öğretmenlik yapma yeterliliğine sahip (diğer bölümlerden mezun olup pedagojik formasyon almış olan) öğretmenlerin, kurum değişikliğiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na geçişi durdurulmuştur.

KPSS ile herhangi bir kuruma atamamış olsa da Kanun Hükmünde Kararnameler ile sürekli işçi olarak atanmış öğretmenlerin olduğu da bilinmektedir.

Bu iki bilgi ışığında;
1.
Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışmayıp öğretmenlik yapamayan, ancak KPSS ile başka kurumlara atanmış kaç devlet memuru öğretmen (eğitim fakültesi mezunu ya da pedagojik formasyon sahibi) bulunmaktadır?
2. KHK'lar ile daimi işçi statüsü kazanmış kaç eğitim fakültesi mezunu ya da pedagojik formasyon sahibi vardır?
3. Şu anda MEB'e hizmet veren kaç sözleşmeli ve ücretli öğretmen bulunmaktadır? Bunların kaç tanesi Eğitim Fakültesi mezunu ya da pedagojik formasyon sahibidir? Geri kalanların mezuniyet alanları dağılımı ne şekildedir?
4. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK, 25 Ekim 2018 tarihinde Anadolu Ajansı'na yaptığı bir açıklamada "Memur öğretmenlerimizle ilgili aslında bir ihtiyaç var. fakat elimizdeki kadroya baktığımızda her zaman bir öncelik yaklaşımımız var." şeklinde bir ifade kullanmıştır. Bu bağlamda MEB'in kadro ihtiyacındaki öncelik yaklaşımı nedir? Diğer kurumlardaki memur öğretmenlerin MEB'e geçiş yapmasıyla alakalı Bakanlığınızın bir planı var mıdır?
5. KHK ile sürekli işçi statüsü kazanmış öğretmenlerin, MEB'de değerlendirilmesiyle alakalı bir görüşünüz ya da planınız var mıdır?

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
26 Yorum