Memur Sen'den 3600 ek gösterge, öğretmenlik meslek kanunu ve sözleşmeli öğretmen açıklaması

Memur Sen'den 3600 ek gösterge, öğretmenlik meslek kanunu ve sözleşmeli öğretmen açıklaması
Antalya’da yapılan Eğitim-Bir-Sen 13. Türkiye Buluşmasında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 'Sözleşmelilik, öğretmenin iç huzurunu, eğitimin iş huzurunu bozuyor, Öğretmenlik meslek kanunu, öğretmene destek kanunu olarak tasarlanmalıdır ve 3600 ek gösterge ivedi olarak verilmelidir' dedi.

Sözleşmelilik, öğretmenin iç huzurunu, eğitimin iş huzurunu bozuyor

Vizyon belgesinin, öğretmenlerde genel olarak heyecan, sözleşmeli sisteminin devamı bakımındansa hayal kırıklığı yaşattığını ifade eden Ali Yalçın, şunları kaydetti: “Sözleşmeli öğretmenlik süresinin kısaltılması olumludur fakat asıl hedef sözleşmeliliğin kaldırılması ve sadece kadrolu öğretmen istihdamı olmalıdır. Çünkü hep söylüyoruz, yine söyleyelim; sözleşmelilik, öğretmenin iç huzurunu, eğitimin iş huzurunu bozuyor. Morali bozuk öğretmenle motivasyonu yüksek öğrenci ne mümkün ne de muhtemeldir. Türkiye, öğretmenini kadrolu yapacak kadar güçlüdür. Gelin sözleşmeliliği kaldıralım, kadrolu istihdamda karar kılalım, eğitimi yeni Türkiye’nin kuruluşunun mihengi yapalım. Teklifimiz budur. Bunun dışındaki her çaba, her karar eğitim açısından zaman, öğretmen açısından motivasyon kaybıdır.”
Öğretmen açığını ortadan kaldırmanın yolu ücretli öğretmenlik değil, kadrolu istihdamdır

Eğitim sistemindeki sorunlu alanlardan birinin de ücretli öğretmenlik olduğunu vurgulayan Yalçın, “Hem misyon hem de vizyon; ücretli öğretmenlik değil, öğretmenlere hak ettiği ücretin ödenmesi ve kadrolu istihdamın esas alınmasıdır. Öğretmen adayının bu kadar çok olduğu Türkiye’de ücretli öğretmenliğin devam ettirilmesi ve 2023 Eğitim Vizyonu’nda da yer verilmesi abesle iştigaldir” değerlendirmesinde bulundu.

Öğretmenlik meslek kanunu, öğretmene destek kanunu olarak tasarlanmalıdır

Talepleri arasında bulunan ve çıkmasını istedikleri öğretmenlik meslek kanununun olumlu bir adım olduğunu bildiren Yalçın, şöyle konuştu: “Biz öğretmenlik meslek kanununun öğretmene destek kanunu olarak tanımlamasını sağlayacak bir içerikle yürürlüğe girmesini istiyoruz. Kanun ancak bu şekilde ölü doğma riskinden kurtulur, haklı talepleri ve beklentileri karşılayabilir. Bütün bunlar için eğitim paydaşlarının katkısına ve katılımına fırsat verilmelidir.”

Söz yerine gelmeli, 3600 ek gösterge ivedi olarak verilmelidir

Vizyon belgesinde yapılacaklara dair inandırıcılığın artması için öncelikle 3600 ek gösterge konusundaki misyonun yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Ali Yalçın, “24 Kasım’da öğretmenler, Bakandan müjde bekledi. Ancak müjde gerçekleşmedi, vaat de yerine gelmedi. Hükûmetten, 3600 ek göstergenin kapsamının daha fazla kamu görevlisini mutlu edecek şekilde genişletilmesini, meslek grupları bazlı değil, memnuniyet katsayısını artıracak, tüm kamu görevlileri için beklentiyi karşılayacak bir çalışma yapılmasını, daha fazla gecikmeden 3600 vaadinin yerine getirilmesini bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum