Memuröğretmenler hakkında soru önergesi verildi

Memuröğretmenler hakkında soru önergesi verildi
Memur öğretmenlere ilişkin yazılı soru önergesi TBMM'ye sunuldu! Öğretmen olduğu halde VHKİ, bilgisayar işletmeni, şef, zabit katibi, icra memuru, gümrük-muhafaza memuru, ambar memuru, gişe görevlisi, adliye çalışani, infaz koruma memuru, itfaiyeci, şoför, kaloriferci, hizmetli, ... vs gibi mezuniyet dışı unvanlarda çalışmak zorunda kalan kamu personelimiz devletimiz için maalesef çok büyük yetişmiş beyin gücü Israfi, verimsiz insan kaynaklani planlamasidir. 15.07.2016 sonrası Olağanüstü Hal döneminde KHK'l

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK tarafından yazili olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim. 27.11.2018
Feridun BAHŞİ Antalya Milletvekili

Öğretmen olduğu halde VHKİ, bilgisayar işletmeni, şef, zabit katibi, icra memuru, gümrük-muhafaza memuru, ambar memuru, gişe görevlisi, adliye çalışani, infaz koruma memuru, itfaiyeci, şoför, kaloriferci, hizmetli, ... vs gibi mezuniyet dışı unvanlarda çalışmak zorunda kalan kamu personelimiz devletimiz için maalesef çok büyük yetişmiş beyin gücü Israfi, verimsiz insan kaynaklani planlamasidir.
 

15.07.2016 sonrası Olağanüstü Hal döneminde KHK'lar ile meslekten ihraçlar sonucu binlerce öğretmen açığı oluşmuştur. MEB'in okullarda ikili eğitimden vazgeçip tam gün eğitim-öğretime geçme plani yeni öğretmen ihtiyacı da doğuracaktır. Ayrıca Bütçe olanaklarının kısıtlılığı sebep gösterilerek atama yapılmadığı gerçeği de ortadadır.
Buna gore;
1-
TTK ve MEB ölçütlerine göre öğretmen olup başka unvanlarda memurluk yapanlardan isteyenlerin kadrolarının MEB'e öğretmen olarak kaydırılması ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
20 Yorum