MHP'den öğretmenlere yıpranma payı kanun teklifi

MHP'den öğretmenlere yıpranma payı kanun teklifi
MHP Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ öğretmenler için yıpranma payı için kanun teklifi verdi. Bu Kanun Teklifi ile Milli Eğitim Bakanlığında Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfı kapsamına dahil öğretmen unvanında fiilen görev yapanlara, çalışma sürelerinin her 3600 günü için 90 gün fiili hizmet süresi zammı verilecek.

MHP tarafından 17 Şubat 2020 tarihinde TBMM'ye sunulan Kanun teklifinin kabul edilmesiyle, kamu ve özel sektörde fiilen öğretmenlik yapanlar, her bir yıllık çalışmaları karşılığında 90 gün fiili hizmet süresi zammından yararlanacak. Iğdır Milletvekili Yaşar Karadağ, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini sundu.

İşte Kanun teklifinin gerekçesi ; 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda, hangi iş ve işyerlerindeki hangi çalışmalar karşılığında ve hangi personele ne kadar fiili hizmet süresi zammı uygulanacağı belirlenmiştir. Ancak, Fiili hizmet zammından yararlanacak personel arasında öğretmenlere yer verilmemiştir.

Öğretmenlik Mesleği, kutsal mesleklerden birisi olmasının yanı sıra yoğun çaba ve emek gerektirmektedir. Öte yandan , öğretmenlerin çalışma şartları, mesleklerini sürdürürken zaman içerisinde ses ve göğüs hastalıkları ile varis ve ortopedik rahatsızlıklar gibi bir çok sağlık sorunu yaşamalarına da neden olmaktadır.

Ayrıca, öğretmenlere fiili hizmet süresi zammı ( yıpranma payı) verilmesi, emeklilik haklarını az da olsa iyileştirecek olmasından dolayı, öğretmenlerin moralini yükseltecektir. Bu itibarla, çalışma şartları göz önünde bulundurulduğunda, kamu ve özel sektörde fiilen öğretmenlik yapanlara fiili hizmet süresi zammından yararlandırılmaları zorunluluk olarak karşımıza çıkmaktadır

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum