MHP'den öğretmenlerin ek ders ücretleri 2 katına çıkartılsın teklifi

MHP'den öğretmenlerin ek ders ücretleri 2 katına çıkartılsın teklifi
Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak'ın hazırlamış olduğu 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi bu hafta Meclis Başkanlığına sunulacak. Bu teklifle öğretmenlerin ek ders ücretlerinin 2 katına çıkarılarak günün şartlarına uygun hâle getirilmesi ve Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğretmenlere ödenen ek ders ücretlerinin gelir vergisinden istisna olması hedeflenmiştir. 24 Kasım Öğretmenl

Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle söz almış bulunmaktayım. Değerli milletvekilleri, Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un yaptığı açıklamaya göre, ülke genelinde toplam öğretmen açığı 117.403’tür. Şu anda ülkemizde 400 bine yakın atanamayan öğretmen bulunmaktadır. Yine, 300 bine yakın evladımız da üniversitelerde öğretmenlik hayaliyle eğitim görmektedir.

Günümüzde, öğretmenlerimizin birçok problemi vardır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak, öğretmenlerimizin 3600 ek göstergeden yararlanmaları, ek dersle eğitim ve öğretim tazminatlarının yükseltilerek eğitime hazırlık ödeneğinin artırılması, özürlü grubu tayinleriyle ilgili sorunlarının çözülmesi, kadrosu olmayan çalıştırılan öğretmenlerin, sözleşmeli ve geçici öğretmenlerin daimî kadrolara alınması ile emekli öğretmenlerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve atanamayan öğretmenlerin tamamının kademeli olarak atanması için kadro ihdas edilmesi gibi birçok sorunun takipçisi olacağız.

Hazırlamış olduğumuz 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda ve 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun tekliflerimizi bu hafta Meclis Başkanlığına sunacağım. Bu tekliflerle öğretmenlerin ek ders ücretlerinin 2 katına çıkarılarak günün şartlarına uygun hâle getirilmesi ve Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullardaki öğretmenlere ödenen ek ders ücretlerinin gelir vergisinden istisna olması hedeflenmiştir.

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum