MHP'den sözleşmeli öğretmenlere aile birliği talebi

MHP'den sözleşmeli öğretmenlere aile birliği talebi
MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay TBMM'de yaptığı bugünkü konuşmasında, 'Sözleşmeli öğretmenlerimiz, en temel anayasal haklarından olan aile bütünlüğünden mahrum edilmektedir. Her ikisi de sözleşmeli olan öğretmenlere eş durumu tayini hakkı verilmiştir ancak sadece birinin sözleşmeli öğretmen olduğu aileler bir araya gelememektedir. Sözleşmeli öğretmenlerimizin altı yıl boyunca eş durumu tayininden mahrum bırakılması aile bütünlüğünü tehdit eder bir boyuta ulaşmıştır ve bu konunun acilen çözülmesi gerekme

ERKAN AKÇAY (Manisa)- Sayın Başkan, dünyanın en değerli mesleklerinden birisi de öğretmenliktir. Öğretmenler bugünden yarını inşa eden kıymetlerimizdir. Ülkemizde öğretmenler mesleki pek çok sorunla karşı karşıyadır. Bütün bu sorunları burada dile getirecek kadar vaktimiz yok ama özellikle geçtiğimiz hafta ziyaretimize gelen sözleşmeli öğretmenlerimizin bir talebini gündeme getirmek istiyorum.

Sözleşmeli öğretmenlerimiz, en temel anayasal haklarından olan aile bütünlüğünden mahrum edilmektedir. Her ikisi de sözleşmeli olan öğretmenlere eş durumu tayini hakkı verilmiştir ancak sadece birinin sözleşmeli öğretmen olduğu aileler bir araya gelememektedir. Sözleşmeli öğretmenlerimizin altı yıl boyunca eş durumu tayininden mahrum bırakılması aile bütünlüğünü tehdit eder bir boyuta ulaşmıştır ve bu konunun acilen çözülmesi gerekmektedir, çok teşekkür ediyorum.

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum