MHP'den usta öğreticilere kadro için soru önergesi

MHP'den usta öğreticilere kadro için soru önergesi
Usta öğreticilerin kadro, ders ücreti, özlük hakları ve döner sermaye payları sorunlarının çözümüne ilişkin MHP tarafından yazılı soru önergesi TBMM Başkanlığına sunuldu...Usta öğreticilerimizin kadroya geçirilmesiyle ilgili Bakanlığınızın bilgisi dahilinde sürdürülen bir çalışma var mıdır? Yoksa böyle bir çalışma yapılmasını gündeminize almayı düşünüyor musunuz?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sn. Ziya Selçuk tarafından Anayasanın 98. Maddesi ve TBMM İçtüzüğünün 96. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygıyla arz ederim. 
Tamer OSMANAĞAOLU /MHP İzmir Milletvekili 

Ülkemizde geçici personel statüsünde çalıştırılan, bu sebeple de iş güvencesinden yoksun olan ve her yıl görev alıp alamama konusunda tedirginlik yaşayarak hayatlarını idame ettiren usta öğreticilerimiz büyük mağduriyetler yaşamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Halk Eğitim Merkezleri, Özel Eğitim Okulları, Meslek Edindirme Müdürlükleri gibi resmi kurumlarda çalışan usta öğreticiler, aynı işi yapmalarına rağmen maalesef aynı özlük haklarına sahip değildir. Usta öğreticilerin ders ücretleri arasındaki farklılıklar, ders ücretlerinin düşük olması ve vergiye tabii tutulması, çalışma saatlerinin 12 ay ve 7/24 esasına göre belirlenmesi usta öğreticilerimizin çözüm bekleyen sorunlarının başında gelmektedir. 

Diğer yandan; ücretli- ücretsiz yıllık izin hakkı, ücretli babalık izni, sendika üyeliği, işsizlik maaşı, kıdem tazminatı gibi en tabii haklardan mahrum olan usta öğreticilerimizin sorunları bunlarla da sınırlı değildir. Vatani görevini yaptıktan sonra işlerine devam edemeyen usta öğreticilerimizin üzerinde kurulan bu baskı söz konusu vatandaşlarımızın sosyal hayatını da olumsuz manada etkilemektedir. Dini ve milli bayramlar dahil olmak üzere tatil günlerinde de çalışan usta öğreticilerin bu çalışmaları karşılığında ek mesai ücreti dahi alamamaları üzücü ve acı bir gerçektir. Yarı öğretici statüsünde çalışan, maaşları ders ücreti karşılığında hesaplanan, çalışma saatleri 40'ı geçmemesi gerekirken çok daha fazla mesai harcayan, bazılarının çalıştıkları kurumların döner sermayeli kurumlar olmasına rağmen döner sermayeden en az faydalanan kesim olan usta öğreticilerin sorunlarının çözümü noktasında adım atılması zaruri bir hal almıştır. 

Buna Göre; 
1. Usta öğreticilerin ders ücretlerinin arttırılmasına ve eşitlenmesine yönelik Bakanlığınızın bilgisi dahilinde sürdürülen bir çalışma var mıdır? 
2. Usta öğreticilerin ders ücreti karşılığı aldıkları maaşlarının vergiden muaf tutulmasına yönelik veya vergi oranının düşürülmesine yönelik Bakanlığınızın bilgisi dahilinde sürdürülen bir çalışma var mıdır? 
3. Döner sermayeli kurumlarda çalışan usta öğreticilere, döner sermayeden ayrılan pay neye göre hesaplanmaktadır? 
4. Usta öğreticilerin tazminat, işsizlik maaşı gibi haklara kavuşmasını da sağlayacak, özlük haklarını düzeltecek, Bakanlığınızın bilgisi dahilinde sürdürülen bir çalışma var mıdır? 
5.Usta öğreticilerimizin kadroya geçirilmesiyle ilgili Bakanlığınızın bilgisi dahilinde sürdürülen bir çalışma var mıdır? Yoksa böyle bir çalışma yapılmasını gündeminize almayı düşünüyor musunuz?

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum