MHP sözleşmeli, ücretli, engelli ve PIKTES öğretmenlere kadroyu TBMM'ye taşıdı

MHP sözleşmeli, ücretli, engelli ve PIKTES öğretmenlere kadroyu TBMM'ye taşıdı
Öğretmen kadrolarında sözleşmeli, ücretli, kadrolu ayrımının kaldırılıp tek tip olmasına yönelik bir çalışma planlanmakta mıdır? Alanında gelişen ve tecrübe kazanan PIKTES öğretmenlerine proje sona erdiği zaman MEB bünyesinde yer alan devlet okullarına geçiş imkanı tanınması ile ilgili bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır?

Öğretmen kadrolarının tek tip hale getirilmesine ve engelli öğretmen kontenjanlarının artırılmasına ilişkin soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıda ifade ettiğim sorularımın, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim. 02.06.2020 Olcay KILAVUZ/ MHP Mersin Milletvekili 

1. Öğretmen kadrolarında sözleşmeli, ücretli, kadrolu ayrımının kaldırılıp tek tip olmasına yönelik bir çalışma planlanmakta mıdır? 

2. Engelli öğretmen kontenjanlarının artırılmasına yönelik bir çalışma planlanmakta mıdır? 


PIKTES Projesi'nin bitiş tarihine ve bu proje kapsamında istihdam edilen sözleşmeli öğretmen sayısına ilişkin soru önergesi:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 03/06/2020 Esin Kara /Konya Milletvekili 

Geçici koruma altındaki göçmen çocukların, Türkiye'deki eğitime erişimlerine ve sosyal uyumlarına katkı sağlamak amacı ile bakanlığınız bünyesinde uygulanan PIKTES Projesi kapsamında, çocukların Türk Eğitim Sistemi'ne katılımı ve uyumuna yönelik yapılan çalışmalar kayıp bir nesil oluşmasını önlemek amacıyla oldukça önemlidir. 

Suriyeli çocukların Türk Eğitim Sistemi'ne Entegrasyonunun Desteklenmesi Proje süresi 2 yıl ile sınırlı olarak faaliyete başlamıştır. 

Bu bilgiler çerçevesinde ; 

1. Pandemi nedeniyle okulların aktif eğitim öğretim faaliyetinde bulunamaması nedeniyle PIKTES Projesinin bitiş tarihinde bir erteleme yapılması planlanmakta mıdır? 

2. Bakanlığınız bünyesinde PIKTES Projesi kapsamında istihdam edilen kaç adet sözleşmeli öğretmen bulunmaktadır? 

3. Alanında gelişen ve tecrübe kazanan PIKTES öğretmenlerine proje sona erdiği zaman MEB bünyesinde yer alan devlet okullarına geçiş imkanı tanınması ile ilgili bir çalışma yapılması planlanmakta mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum