Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan mevcut okul müdürlerine sınav açıklaması! Görevden alınacaklar mı?

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan mevcut okul müdürlerine sınav açıklaması! Görevden alınacaklar mı?
MEB'de müdürlük yapan idareciler 2019 yılında yapılacak sınava girecekler mi? Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, mevcut okul müdürlerinin görevden alınıp alınmayacaklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk CNN Türk'te katıldığı bir programda "Mevcut müdürlerimizin bir müktesep hakkı var. Çünkü onlar sınavla gelmişler." dedi. Selçuk ayrıca  sınavın büyük ihtimalle ÖSYM tarafından yapılacağını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, CNN Türk'te katıldığı canlı yayın programında, eğitim gündemine ilişkin soruları yanıtladı, açıklamalarda bulundu.

Okul yöneticilerine yönelik sınavda başarılı olamayanlara ilişkin soru üzerine Selçuk, "Mevcut müdürlerimizin bir müktesep hakkı var. Çünkü onlar sınavla gelmişler. Dolayısıyla bizim açımızdan herkesin bu sınava girmesinden ziyade aşamalı olarak bu sisteme geçiş söz konusu olacak." dedi.

Bakan Selçuk, eğitim kurumu yöneticilerine yönelik sınava yönelik çalışmaların sürdüğünü ancak sınavı büyük ihtimalle ÖSYM tarafından yapılacağını belirtti.

Sadece sınav değil ama sınavın sonucunda ortaya çıkan duruma göre okullara eğitim, bütçe, operasyon desteği sağlayacaklarını belirten Selçuk, "Bu sınavları kazanan müdürler kimse bundan sonra yöneticiler o havuzdan olacak." şeklinde konuştu.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
39 Yorum