Milli Eğitim Bakanlığı 1500 müfettiş alımında 35 yaş sorunu

Milli Eğitim Bakanlığı 1500 müfettiş alımında 35 yaş sorunu
Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığınca 1500 müfettiş alımı yapılacağı kamuoyuna yansımıştı.

Şubat 2020 de Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK'un; Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan ile görüşerek 1500 Bakanlık Maarif Müfettişi kadrosu aldığı ve kadro ihtisasının kısa süre içerisinde Resmi Gazetede yayımlanacağı iddia edilmişti.

Ancak, öğretmenler Milli Eğitim Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı için yönetmelikte yer alan 35 yaş sınırının kaldırılması istemektedirler. Zira en son 2009 yılında yapılan sınavdan sonra hiç sınav yapılmamış dolayısıyla o yıllarda 8 senelik öğretmenlik görevini dolduramayan öğretmenler, bu kez de 35 yaş engeline takılacaklarından ikinci bir mağduriyet yaşacaktır.

Bu durum geç atanan ve ortalama 24- 25 yaşında göreve başlayan öğretmenler için daha da vahim hale gelmektedir. 1500 kadro alımına müteakip haberler neticesinde yaş sınırına takılan öğretmenler bu sorununa çözüm bulunmasını beklemekte ve yaş şartının 40 olmasını istemektedir. Aksi taktirde bu sınava sadece 2010, 2011 ve 2012 yılında göreve başlayanlar başvurabileceklerdir.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
23 Yorum