Milli Eğitim Müdürü, 15 temmuz gecesi öğretmene şiir okutmadı!

Milli Eğitim Müdürü, 15 temmuz gecesi öğretmene şiir okutmadı!
15 Temmuz milli birlik ve demokrasi gecesinde, Terme Belediye Başkanı ve Terme Milli Eğitim Müdürü, şehit yakınını meydandan kovarak geceye damga vurdular. Tepkiler ise çığ gibi büyümeye devam ediyor.

15 Temmuz Milli Birlik ve demokrasi gecesinde yurt genelinde gecenin anlam ve önemine uygun kutlamalar yapıldı. Yurt genelinde düzenlenen programlar, gururla düzenlenirken Samsun Terme ilçesinde ise bu program fiyasko ile sonuçlandı. Gecede ‘Sakarya Türküsü’ şiirini okuması için şehit kardeşi ve eğitimci yazar Ahmet Sezgin’i özel olarak davet eden Terme İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Rahman Köse ve Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, şehit yakını Ahmet Sezgin’i Terme meydanından yaka paça atarak geceye damga vurdular. Başta şehit ve gazi dernekleri olmak üzere, Terme halkından ve birçok kesim tarafından kınanan olayla ilgili olarak her iki kurumdan da bir özür gelmedi.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

İddialara göre gecenin anlamına uygun olması açısından Ahmet Sezgin, Sakarya Türküsü şiirini okuması için özel olarak davet edilmiş ve müzik ziyafetinden dolayı zaman yetişmediği için şiir programı iptal edilmişdi. Gecenin şarkılarla değil, Kur’an’ı Kerim tilaveti ve kahramanlık şiirleriyle daha güzel olacağını dile getiren şehit yakını Ahmet Sezgin, belediyenin şarkılarla geceyi devam ettirmesine tepki göstermesi üzerine Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından verilen talimatla polis zoru ile meydandan atılmıştı.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Şehit yakını eğitimci yazar Ahmet Sezgin, olaya ilişkin kurduğu cümleler ise tüyler ürpertici oldu; “Siirt’te özel harekat polisiyken çeyrek asır önce şehit olan bir yiğidin ülküsünü çile ve aşkla yaşamaya ve yaşatmaya hayatını adamış kardeşine, idealist bir eğitimciye, milli değer ve davamızı haykıran “Sakarya Türküsü” isimli şiire programın ev sahibi bir belediye başkanı tarafından üstelik de aynı milli ve manevi değerlere bağlı olduğunu sandığım bir yönetici tarafından yapılan bu büyük saygısızlık, ruhumu çok ağır yaraladı. En çok da hain FETÖ’nün işgal girişimine karşı millet ve devletin birlikte gösterdiği şanlı direniş ve kazanılan kutlu zaferin yıldönümünde, “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programında öz vatanımda ve memleketim Terme’de, üstelik de Cumhuriyet ve Milli İrade Meydanı’nda, bütün mülki amirlerin ve halkın içinde bu elim ve çirkin hadisenin olması, nefsimi değil hassas ruhumu çok kanattı. Mazlumların umudu; zalim ve emperyalistlerin düşmanı olan millet ve devletimizin, kutlu zaferin, mübarek şehit ve gazilerin ruhuna aykırı olarak manevi şahsıma, eğitimci ve şehit ailesi kimliğime, Üstad Necip Fazıl’ın Sakarya Türküsü şiirinin ruh ve manasına yapılan bu saygısızlık, beni kahırdan sabaha kadar uyutmadı. Allah için vatan, millet, bayrak, din, namusun istiklali uğruna şehit olan M.Rıfat ağabeyimin şehadeti beni bu kadar kötü etkilememişti.”

ordubakış

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum