Müdür yetkili öğretmenler belleticilik ve destek eğitim sınıfında görevlendirilebilir mi? MEB açıkladı

Müdür yetkili öğretmenler belleticilik ve destek eğitim sınıfında görevlendirilebilir mi? MEB açıkladı
Birleştirilmiş sınıflarda müdür yetkili öğretmen olarak görev yapan sınıf öğretmenlerine destek eğitim sınıflarında görev verilebilir mi? Müdür yetkili öğretmenler pansiyon ve yurtlarda belletici olarak görev alabilir mi? Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğüne yazdığı görüş yazısında müdür yetkili öğretmenlere belletici olarak ve destek eğitim odalarında görev verilemeyeceğini açıkladı.

T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü 
12.12.2018 
Sayı : 10096465-869-E. 23990976 Konu : Müdür Yetkili Öğretmenler 
VAN VALİLİĞİNE (İl Milli Eğitim Müdürlüğü) 
Ilgi: a)Personel Genel Müdürlüğünün 05.12.2018 tarihli ve 23419424 sayılı yazısı 
b)07/07/2018 tarihli ve 30471 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Özel Eğitim 
Hizmetleri Yönetmeliği. c)Milli Eğitim Bakanlığının 27.02.2007 tarihli ve 2007/19 sayılı Genelgesi. 
Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında görevli müdür yetkili öğretmenlere, belleticilik görevi ile destek eğitim odasında ders görevi verilip verilemeyeceğine ilişkin ilgi (a) yazı ve ekleri incelenmiştir. 
Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün ilgi (a) yazisinda: "Bilindiği gibi Milli Eğitim Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 5 inci maddesinde, Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli yönetici ve öğretmenlerin haftada aylık karşılığında okutmakla yükümlü oldukları ders saati sayısı, 6'ncı maddesinde de haftada kaç saate kadar ek ders ücreti karşılığında ders okutabilecekleri belirlenmiştir. 
Aynı Kararın 13 üncü maddesinde ise;"(!) Yatılı ve pansiyonlu okullarda öğrencilerin yeme, yatma, dinlenme, eğitim-öğretim ve benzeri hizmetlerinin yürütülmesinde bellerici olarak görevlendirilen öğretmenlere her belleticilik görevi için 4 saat ek ders ücreti ödenir. Bunlardan 24 saat süreyle nöbet tutanlara ilave olarak 2 saat daha ek ders ücreti ödenir. Ancak, bir günde 3 teri fazla belletici görevlendirilemez ve bunlara ayda ödenecek ek ders ücreti 48 saati geçemez. 
(2) Vekâleten atananlar dâhil yöneticilere, ek ders ücreti karşılığı belleticilik görevi verilmez." hükmü yer almaktadır. 
Diğer taraftan, ilgi (c) Genelgenin 8 inci sırasında; "Okul müdürü, müdür başyardimcisi ve müdür yardımcıları ile bu yönetim görevlerine vekaleten atanmış olanlara belleticilik görevi verilmeyecektir." açıklamasına yer verilmiştir. 
ilgi (b) Yönetmeliğin destek eğitim odası başlıklı 25 inci maddesinin (g) bendinde "Okul müdürü ve müdür yardımcıları destek eğitim odalarında görevlendirilmez." hükmü yer almaktadır. 
Bu çerçevede, yönetici kimlikleri göz önünde bulundurulduğunda, müdür yetkili öğretmenlere belleticilik görevi ve destek eğitim odalarında ders görevi verilmesinin uygun olmayacağı değerlendirilmektedir. 
Gerekli iş ve işlemlerin yapılan açıklamalar ve ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda yürütülmesi hususunda; 
Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. 
Ahmet Emre BİLGİLİ 
Bakan a. Genel Müdür 
Ek ilgi (a) yazı.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum