Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği Tüm Eğitim Çalışanlarına Verilsin Kanun Teklifi (12 Haziran 2020)

Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneği Tüm Eğitim Çalışanlarına Verilsin Kanun Teklifi (12 Haziran 2020)
Eğitim Öğretime Başlangıç Ödeneğinin yalnızca öğretmenler için tanImlanması ve eğitim camiası çalışanlarının bu ödenekten yararlandırılmaması genel hukuktaki nispi eşitlik ilkesi ile çelişmektedir. Verilen bu teklif ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki bu eşitsizliğin giderilmesi amaçlanmıştır.

Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi 12 Haziran 2020 de TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna havale edildi. Teklif ile, öğretmen kadrosunda bulunanlar dışında okullarda görev yapan diğer personele de eğitim ve öğretime başlangıç ödeneği verilmesi amaçlanmaktadır.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
657 sayılı Devlet Memurları Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin teklifim, gerekçesiyle birlikte ekte sunulmuştur. 
Gereğinin yapılmasını arz ederim. Ensar AYTEKİN /Balikesir Milletvekili 

GENEL GEREKÇE: 

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki öğretmenlere, eğitim-öğretim yılı başlangıcında "Eğitim Öğretime Başlangıç Ödeneği” adı altında yardım yapılmaktadır. 

Milli Eğitim, yalnızca öğretmenler aracılığıyla yürüyen bir sistem değildir. Okul, öğretmenlerle birlikte Genel İdare Hizmetleri sinifına bağlı personellerin de bulunduğu ve binanın fiziki koşullarını sağlamada en çok emek harcayan personellerin de bu personeller olduğu bilinmektedir. 

Biten eğitim öğretim dönemi sonrasında, okulu yeni döneme hazırlamak, kalorifer bakımı başta olmak üzere kırsal yörelerdeki okullarımızda isinma, boya badana işleri, akımı, su tesisat işleri ve resmi yazısmalara iliskin isler de Bakanlık norm kadro düzeninde yer alan ve okullarda bulunan GİH, YHS, THS ve SHS personelleri tarafından yapılmaktadır. Dolayısıyla, okulların yeni döneme hazırlanma aşamasında bu personellerimizin de öğretmenler kadar etkisi vardır. 

Bununla birlikte Eğitim Öğretime Başlangıç Ödeneğinin yalnızca öğretmenler için tanimlanması ve eğitim camiası çalışanlarının bu ödenekten yararlandırılmaması genel hukuktaki nispi eşitlik ilkesi ile çelişmektedir. 

Verilen bu teklif ile Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki bu eşitsizliğin giderilmesi amaçlanmıştır. 

DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ 

MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurlari Kanunu'nun ek' 32'nci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir: 
"ÉK MADDE 32- Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sinifina dâhil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlar (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dâhil) ile aynı kurumlarda görevli Genel İdare Hizmetleri, Yardımcı Hizmetler Sinifi, Teknik Hizmetler Sınıfı ve Sağlık Hizmetleri Sınıflarına dâhil çalışanlara, her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının basladığı ay içinde Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte Cumhurbaşkanınca belirlenecek miktarda, öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenir. 
Bu ödenek, damga vergisi hariç diğer vergi ve kesintilere tabi tutulamaz." 
MADDE 2- Bu Kanun yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer. 
MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum