Öğretmenler Aralıkta Alan Değişikliği İstiyor

Öğretmenler Aralıkta Alan Değişikliği İstiyor
Diplomaya dayalı alan değişikliği hem norm fazlası öğretmenler için hem 4+4+4 sisteminden kaynaklanan liselerdeki yığılma için hem de kendi alanlarında severek mutlu olarak ve daha verimli çalışacak olan öğretmenler için en iyi çözüm yoludur. Diplomaya dayalı alan değişikliği bir norm kadro doldururken başka bir norm kadroyu boşaltacaktır. Bu nedenle diplomaya dayalı alan değişikliği MEB'e hiçbir ek yük getirmemektedir.

Yıllarca eğitimini aldığı alanın dışında görev yapan öğretmenler daha verimli olacağı kendi alanında çalışmak istiyor. 2013 yılında tüm norm kadroların açılarak yapılan alan değişikliğinden 5 yıl sonra Aralık 2018 yılında alan değişikliği yapılmıştır. Ancak Aralık 2018 te yapılan diplomaya dayalı alan değişikliği öğretmenlerimizin beklentilerini karşılamamıştır. Çünkü İl Milli Eğitim Müdürlükleri Bakanlığımıza gerçek ihtiyaç olan norm kadro sayılarını bildirmiş ve kadrolar boş kalmıştır. Bu nedenle kendi alanlarında çalışmak isteyen öğretmenler mutsuz olmuştur. Yıllarca rutin olarak yapılmayan diplomaya dayalı alan değişikliği MEB düşündüğü kadar çok olmadığı görülmüştür. Personel Genel Müdürü Sayın Hamza Aydoğdu Bey'in Eylül 2019 da diplomaya dayalı alan değişikliğinin rutin hale gelerek yapılacağı müjdesini sayıları çok az alan öğretmenlerimize vermiştir. Bu haberle kendi alanlarında daha verimli ve mutlu çalışacak olan öğretmenlerimizi sevindirmiştir. öğretmenlerimiz başvuru yapılan tüm norm kadroların kısıtlama olmadan açılmasını istemektedir. Zaten diplomaya dayalı alan değişikliği bir norm kadro doldururken başka bir norm kadroyu boşaltacaktır. Bu nedenle diplomaya dayalı alan değişikliği MEB'e hiçbir ek yük getirmemektedir. Diplomaya dayalı alan değişikliği hem norm fazlası öğretmenler için hem 4+4+4 sisteminden kaynaklanan liselerdeki yığılma için hem de kendi alanlarında severek mutlu olarak ve daha verimli çalışacak olan öğretmenler için en iyi çözüm yoludur. Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk Bey' in mutlu öğretmen mutlu öğrenci düşüncesinden yola çıkarak Aralık 2019 da norm kadro kısıtlaması olmadan başvuru yapılan tüm kadroların açıldığı diplomaya alan değişikliği yapılacağının haberi beklenmektedir. 

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
125 Yorum