Öğretmenlere 24 Kasım'da bir maaş ikramiye teklifi

Öğretmenlere 24 Kasım'da bir maaş ikramiye teklifi
2010 yılında gerçekleşen 18. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün kutlandığı ay bir maaş ikramiye verilmesi "Öğretmen ve yöneticilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla her yıl kasım ayında bir maaş tutarında ikramiye verilmeli" ifadesiyle benimsenmiştir. Ancak buna yönelik herhangi bir düzenlemeye gidilmemiştir.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
657 sayılı Devlet Memurları Kanun'da değişiklik yapılmasına dair Kanun Teklifi ve gerekçesi ekte sunulmuştur.
Gereğini saygılarımızla arz ederiz. 09.10.2018
Ömer Fethi GÜRER / Niğde Milletvekili

GEREKÇE:
Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günüdür. Türkiye'de her yıl 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanır. Yıllardan beri yapılan kutlamalar kapsamında öğretmenlerin etkinliklerle onurlandırılmasının yanı sıra öğretmenlerin ekonomik koşullarının iyileştirilmesine yönelik olarak da bazı adımlar atılmış fakat hayata geçirilmemiştir. Örneğin 2010 yılında gerçekleşen 18. Milli Eğitim Şurası Genel Kurulu'nda 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün kutlandığı ay bir maaş ikramiye verilmesi "Öğretmen ve yöneticilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla her yıl kasım ayında bir maaş tutarında ikramiye verilmeli" ifadesiyle benimsenmiştir. Ancak buna yönelik herhangi bir düzenlemeye gidilmemiştir.

Eğitim öğretimin temel unsuru olan, bireyi geleceğe hazırlamak görevi ve sorumluluğunu üstlenmiş eğitimcilerimizin bir ülkenin geleceğini de şekillendirdikleri göz önüne alınacak olursa, ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yönelik düzenlemelere gidilmesi sosyal devletin gereğidir..

Bu kanun teklifiyle günümüz koşullarında eğitimcilerimizi ekonomik olarak da onurlandırmak adına 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle her yıl kasım ayında bir maaş ikramiye verilmesi amaçlanmıştır

MADDE GEREKÇELERİ
MADDE 1. 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tüm eğitimcilere birer maaş ikramiye verilmesi amaçlanmıştır.
MADDE 2. Yürürlük maddesidir.
MADDE 3. Yürütme maddesidir.

657 SAYILI DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN TEKLİFİ
MADDE 1. 14/07/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu Ek 32. maddesine aşağıdaki fikra eklenmiştir.
"Her yıl 24 Kasım Öğretmenler Gününde, tüm eğitim çalışanlarına Kasım ayı net maaşı tutarında, Öğretmenler Günü İkramiyesi, ödenir."
MADDE 2. Bu Kanun yayımı tarihinden itibaren yürürlüğe girer.
MADDE 3. Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Kanun teklifi için TIKLAYINIZ

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum