Öğretmenlere zorunlu hizmet affı Bakan Selçuk'a soruldu

Öğretmenlere zorunlu hizmet affı Bakan Selçuk'a soruldu
Zorunlu hizmetini yapmakta olan öğretmenlerin mevzuatta belirtilen mazeretlere sahip olmaları durumunda zorunlu çalışma yükümlülüklerinin ertelenmesi talebine ilişkin Bakan Ziya Selçuk'a soru önergesi yöneltildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıda yer alan sorularımın Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Metin İLHAN/Kırşehir Milletvekili 

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 17. Maddesine göre devlet memurları, bu kanun ve diğer mevzuata göre tayin ve tespit olunup yürürlükte bulunan hükümlerin kendilerine aynen uygulanmasını istemek hakkına sahiptirler. Ancak maalesef Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Madde 45'te yer alan "zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenecekler" bölümünden sadece zorunlu hizmete başlamayan öğretmenler yararlanabilmektedirler. Ancak zorunlu hizmetini yapan ve ilgili maddede belirtilen mazeretlere sahip öğretmenler zorunlu hizmeti erteleme hakkından yararlanamamaktadırlar. Bu sebeple de başta atama ve yer değiştirme dönemleri olmak üzere mağduriyetler yaşanmaktadır.

Bu bağlamda; 

1.657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 17. Maddesinde de belirtildiği üzere kamu personelinin uygulamayı isteme hakkı vardır. Bu husus zorunlu hizmet ertelemesinde yönetmelikte belirtilen zorunlu mazeretlere sahip ve aynı anda zorunlu hizmetini yapmakta olan öğretmenlere neden tanınmamaktadır? 

2. Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği Madde 45'te yer alan "zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenecekler" bölümünden zorunlu hizmetini yapmakta olan öğretmenlerin de faydalanabilmesi için Bakanlığınızca bir çalışmanız var mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.