Öğretmenlerin Meslek Kanunu İçin Flaş İddia! İdareci ve Öğretmenler Ek Ödeme Alacak!

Öğretmenlerin Meslek Kanunu İçin Flaş İddia! İdareci ve Öğretmenler Ek Ödeme Alacak!
24 Kasım öğretmenler gününe ramak kala ve bir kenarda taslak olarak bekleyen öğretmenlik meslek kanunuyla ilgili flaş iddia ortaya atıldı.

Öğretmenlerin merakla beklediği ''Öğretmenlik Meslek Kanunu'' ile ilgili flaş bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre kanun yasalaşırsa kadrolu olarak görev yapan;

Müdür yardımcıları bulunduğu derece ve kademe maaşlarının %7'si, okul müdürleri ise %10'u kadar ek ödeme alacak

Örneğin derece ve kademesi 5/1 olan müdür yardımcısının net maaşı 4100 TL olsun. %7'si kadar yani 287 TL fazla alarak maaşı otomatik olarak 4.387 TL'ye çıkmış olacak.  Örneğin derece ve kademesi 5/1 olan müdürün maaşı 4100 TL olsun. %10'u kadar yani 410 TL fazla maaş alarak otomatik olarak 4.510 TL'ye çıkmış olacak.

Ayrıca yine iddiaya göre idarecilerin haftalık ek ders sayısı ciddi oranda yükseltilecek ve yüksek lisans tamamlamış tüm idareci ve öğretmenlerin ek ders ödemesi de %5 artırımlı ödemeden %15 artırımlı ödemeye çıkarılacak.
MEB Personel

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum