Okul Müdürlerimize ve Müdür Yardımcılarımıza Teşekkür Borçluyuz

Okul Müdürlerimize ve Müdür Yardımcılarımıza Teşekkür Borçluyuz
Salgın hastalıklar, savaşlar, doğal afetler, kıtlık vb. olaylar her zaman ülkeleri ve milletleri derinden etkilemiş, yıkıcı ve yıpratıcı etkiler doğurmuştur. Ülkeleri ve milletleri böyle zorlu dönemlerde özellikle de salgın hastalıklarla mücadele konusunda ayakta tutan ise alınan tedbirlerin, bilim ışığında gösterilen çabanın yanında gösterilen feraset olmuştur. Toplumda bu feraseti gösterecek kişiler en başta ülkeyi yöneten liderler olsa da liderlerin ardından gelen en önemli kesim ise toplumun aydın insan

Salgının başladığı ilk günden itibaren en başta tabii ki sağlık çalışanlarımız olmak üzere tıpkı onlar gibi sahada olan ve okullarını, eğitimi, eğitim sürecini terk etmeyen okul yöneticilerimizi gönülden kutlamak istiyorum. Bu zorlu zamanda Bakanlığımız elinden gelen çabayı gösterirken emir ve talimatlarını il/ilçe milli eğitim müdürlükleri vasıtasıyla okullara göndermekte ancak sahanın bire bir uygulayıcıları ve süreci yönetenleri, problem ve aksaklıklar ile an be an karşılaşanları okul yöneticilerimiz olmuşlardır. Gerek Vefa Sosyal gruplarında yer alarak gerek kapı kapı gezip vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidererek gerek okullarını yeni eğitim öğretim yılına hazırlamaya çalışarak canla başla mücadele eden okul yöneticilerimiz yeri geldiğinde denetim ve kontrol görevleri de üstlenmişler, verilen görevlerden asla geri durmamışlar ve kaçmamışlardır.

Yeni eğitim öğretim yılına hazırlık sürecinde “Temiz Okul Belgesi” alma adına gerekli hazırlıkları yapmak için gece gündüz uğraşmışlar, salgının seyrine göre gün be gün değişebilen kararlara hemen ayak uydurmak, gerekenleri yapmak adına defalarca plan ve programı güncellemek durumunda kalmışlar ancak gece saatlerine kadar mesai kavramı gözetmeksizin çalışmaya devam etmişlerdir. Sayın Bakan’ımız Ziya Selçuk’un önderliğinde atanmış değil adanmış birer yönetici görevini üstlenen okul müdürlerimiz ve müdür yardımcılarımız bu süreçteki yoğun ve stresli çalışmalarından ötürü en azından bir başarı belgesini hak ediyorlar diye düşünüyorum. Bu görevi gönülden yapan yöneticilerimiz asla bunun karşılığını beklememekte ancak “Marifet iltifata tâbidir, müşterisiz meta zâyidir. İltifatsız mal zâyidir.” sözünde de ifade edildiği gibi “Kişilerin başarıları takdir edildiği ve karşılığı verildiği müddetçe daha iyi sonuçlar elde edilir ve başarıların devamı sağlanır.” Şu ana dek okul yöneticilerimizin herhangi bir maaş düzenlemesi, ayrı bir statüsü düzenlenmedi. Bu salgın vesilesiyle her türlü sorunla mücadele eden, Bakanlığının emrinde olan, zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin çalışan ve okullarındaki tertip ve düzeni sağlayarak bu süreçte okulunu ailesinin önüne koyan tüm okul yöneticilerimize bir kez daha teşekkür ediyor, vefalı çalışmalarından ötürü kutluyorum. Sayın Milli Eğitim Bakan’ımız Ziya Selçuk’a da buradan bir çağrıda bulunuyorum. Bizlerin Ziya Öğretmen’i, camiamızın bakan değil gören gözü olarak tüm ülke genelinde okul müdürlerimize ve müdür yardımcılarımıza bir başarı belgesi verilmesinin özellikle bu yoğun ve stresli süreçte idarecilerimize ufacık da olsa bir moral olacağını düşünüyorum.

Erkin SAÇAR/ Kamuajans
FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum