Okul Yöneticileri Destekleme ve Yetiştirme Kursunda Kaç Saat Ek Ders Alabilirler?

Okul Yöneticileri Destekleme ve Yetiştirme Kursunda Kaç Saat Ek Ders Alabilirler?
Okul müdür ve müdür yardımcıları hafta sonu ve hafta içi Destekleme ve Yetiştirme Kursunda (DYK) görev alabilerler mi?

Okul müdür ve müdür yardımcıları hafta sonu ve hafta içi Destekleme ve Yetiştirme Kursunda (DYK) görev alabilerler mi? 

Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Aylık karşılığı ders " başlıklı 5. maddesi, 1. fıkrasındaki; "(1)Kapsama dahil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli; a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, ders okutmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülük öncelikle alanlarında, alanlarında ders bulunmayanlara ise ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında ders görevi verilmek suretiyle yerine getirilir." hükümleri,

Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın "Ek ders görevi" başlıklı 6. maddesi, 1. fıkrasındaki; "(1)Kapsama dahil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli olup, aylık karşılığı ders görevini tamamlayan; a) Müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarına haftada 6 saate, kadar alanlarında, alanlarında ek ders görevi verilemeyen veya kısmen verilebilenlere, ihtiyaç halinde ve istekleri üzerine alanları dışında da ek ders görevi verilebilir." hükümleri ışığında yöneticiler; hafta içi 6 saati aylık karşılığı, 6 saati de isteğe bağlı ek ders karşılığı olmak üzere 12 saat ve hafta sonu da 10 saat olmak üzere Destekleme ve Yetiştirme Kurslarında görev alabilecektir.

Yöneticiler, aylık karşılığı ders saatlerini doldurmadan isteğe bağlı 6 saat derse giremezler.

Her ne kadar yöneticiler 23.08.2015 Tarih Ve 29454 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarını Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşmesinin, İkinci Bölümü Eğitim, Öğretim Ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşmesinin "Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür ve müdür başyardımcılarının aylık karşılığı ders görevi" başlıklı 11. maddesindeki; "(1) 5/3/1964 tarihli ve 439 sayılı Kanunun 6 nci maddesinin ikinci fıkrası ile 2006/11350 sayılı Kararın 5 nci maddesinin birinci fıkrasının (a) bendinde yer alan "6 saat" ibaresi; Milli Eğitim Bakanlığına bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarında müdür ve müdür başyardımcısı olarak görev yapanlar için "2 saatten az olmamak üzere 6 saate kadar" şeklinde uygulanır." hükümlerine göre "2 saatten az olmamak üzere 6 saate kadar" şeklinde aylık karşılığı derse gireceklerinden aylık karşılığı ders görevi olarak 6 saati doldurmadan diğer isteğe bağlı 6 saat derse giremeyeceklerdir.

Buna göre bir yönetici 6 saat aylık karşılığı ders görevini ders veya kurs görevi ile yerine getirdikten sonra 6 saatte isteğe bağlı kurs görevini hafta içi alabilecek ve hafta sonu da 10 saat kurs görevi alabilecektir.

Salih HAZIR / Eğitimci YAZAR

Kamubiz.com ÖZEL HABER

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum