Okul Yöneticilerine Kadro ve Genel İdare Hizmetler Sınıfı Geliyor

Okul Yöneticilerine Kadro ve Genel İdare Hizmetler Sınıfı Geliyor
Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre, Sayın Cumhurbaşkanı'nın 100 günlük yol haritasında ifade ettiği 'profesyonel okul yöneticiliği' kavramının yanlış anlaşıldığı, kamuoyuna yansıdığı gibi 'kamu okullarını öğretmenler yerine profesyonel yöneticilerin yöneteceği' şeklindeki ifadenin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden edindiğimiz bilgiye göre, Sayın Cumhurbaşkanı'nın 100 günlük yol haritasında ifade ettiği 'profesyonel okul yöneticiliği' kavramının yanlış anlaşıldığı, kamuoyuna yansıdığı gibi 'kamu okullarını öğretmenler yerine profesyonel yöneticilerin yöneteceği' şeklindeki ifadenin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Yapılan görüşmede okulların yönetimininden öğretmenleri uzaklaştırmanın mümkün olmadığı, profesyonel okul yöneticiliğinden, okul yönetiminde ihtiyaç duyulan kamu yönetimi, iktisat, işletme, hukuk, maliye vb.. teknik hususlarda hizmet içi eğitim yoluyla okul yöneticilerinin yetiştirilmesinin anlaşılması gerektiği  ifade edildi.

Bilindiği üzere mevcut yönetici görevlendirme yönetmeliğine göre okul yöneticileri, dört veya sekiz yıl şeklinde görevlendirmekte ve bu süre sonunda görev süresi uzatılmadığı takdirde edinilen tecrübe ve bilgi birikimi heba olabilmektedir. İşte bu hususta profesyonel okul yöneticiliği için atılacak adımlar aşağıdaki şekilde olacak;

1- Okul yöneticilerinin özlük hakları ve maaşları da iyileştirilerek Genel İdare Hizmetleri sınıfına geçirilmeleri sağlanacak ve bu yolla idarecilere kadro verilecek. (Yani yöneticilik meslek olacak)

2- Okul yöneticilikleri görevlendirme şeklinde değil objektif kriterler gözetilerek atama yoluyla yapılacak

3- Okul yöneticilerine okul yönetiminde ihtiyaç duyulan hukuki, mali ve diğer teknik hususlarda sürekli hizmetiçi eğitim verilecek bu doğrultuda ciddi yatırımlar yapılacak

Kamubiz.com ÖZEL HABER

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.