Okullara mülakatla yönetici görevlendirmeleri durdurulsun, sınav yapılsın!

Okullara mülakatla yönetici görevlendirmeleri durdurulsun, sınav yapılsın!
MEB yetkililerinin öğretmen atamalarında sözlü sınav uygulamasının iptaline yönelik çalışmaların başladığı yöndeki açıklamaları sonrası, sitemize ulaşan okul müdürü ve müdür yardımcısı adayları, 30.07.2018 Pazertesi günü açıklanacak ve sözlü sınav ile atamaları yapılacak müdür / müdür yardımcılığı atamalarının iptalini ve en kısa sürede yazılı sınav yapılmasını talep etmektedirler.

MEB yetkililerinin öğretmen atamalarında sözlü sınav uygulamasının iptaline yönelik çalışmaların başladığı yöndeki açıklamaları sonrası, sitemize ulaşan okul müdürü ve müdür yardımcısı adayları, 30.07.2018 Pazertesi günü açıklanacak ve sözlü sınav ile atamaları yapılacak müdür / müdür yardımcılığı atamalarının iptalini ve en kısa sürede yazılı sınav yapılmasını talep etmektedirler.

Bilindiği üzere okul yönetici görevlendirmeleri, zaman zaman şaibeli mülakatlarla gündeme gelmiş ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu konuda yara almasına neden olmuştu. Sitemize ulaşan birçok yönetici adayı, göreve geldikten hemen sonra adaleti ve liyakati esas alacağını ifade eden yeni Bakan Ziya Selçuk'tan, pazartesi günü açıklanacak bu görevlendirmelerin iptal etmesini ve yazılı sınav yapılmasını istiyor.

İşte takipçimizin talebi:

'Pazartesi günü açıklanacak adaletsiz mülakatla 4–8 yılını dolduran okul yöneticilerinin atamaları durdurulması,öğret. meslek içi barışı ve sayın bakanımızın bu konudaki samimiyeti açısından çok önemli. Sayın Bakanım atamaları durdurun,lütfen liyakat esaslı yapılmasını sağlayınız'

Değerlendirme:

Kamubiz.com olarak Bakan ve sendikalarca mutabık olunan bu konuda, yeni yönetmelik doğrultusunda liyakatın ve adaletin esas alınacağı bir sınavın ekim / kasım aylarında yapılabileceğini değerlendirmekteyiz.

Kamubiz.com Özel Haber

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum