Okullardaki Toplum Hizmeti Çalışma Esaslarında Değişiklik

Okullardaki Toplum Hizmeti Çalışma Esaslarında Değişiklik
Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde yapılan değişiklik 08/06/2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştı. Peki Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde neler değişti. Toplum hizmeti çalışmaları kaldırıldı mı?

Bilindiği üzere Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğinde yapılan değişiklik 08/06/2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmıştı.

Yapılan değişiklikle öğrencilerin Toplum Hizmeti Çalışma Esasları yeniden düzenlendi.

Toplum Hizmeti Çalışma Esasları (ESKİ HALİ)

Madde 13 — Toplum hizmeti çalışmalarında aşağıda belirtilen hususlar esas alınır.

c) (Değişik bent:2.3.2008/26804 RG) Öğrenciler, ilköğretimin 1, 2 ve 3 üncü sınıflarında yılda 5 saat; 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında 10 saat; ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfları dâhil tüm sınıflarında 15 saatten az olmamak üzere ders yılı başında yapılan öğretmenler kurulunca belirlenen toplum hizmeti çalışmalarına katılırlar.

İlgili madde yönetmelikten kaldırılarak, öğrencilerin toplum hizmeti çalışmaları gönüllülük esasına dayandırıldı.

Toplum hizmeti çalışmaları ve esasları (YENİ HALİ)

MADDE 9 – (1) Öğrencilerin; kendilerine, ailelerine ve topluma karşı saygılı, çevreye ve toplumsal sorunlara duyarlı, sorun çözen, resmî ve özel kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içinde çalışma becerileri gelişmiş bireyler olarak yetişmeleri amacıyla gönüllü toplum hizmeti çalışmaları yürütülür.

(2) Toplum hizmeti çalışmaları, gönüllülük esasına bağlı olarak Sosyal Etkinlikler Kurulunda alınan kararlar uyarınca danışman öğretmenin gözetim ve sorumluluğunda planlanır. Bu çalışmalar öğrenci kulüpleri, gönüllü öğrenci grupları, öğretmenler, veli ve ilgili diğer kişi, kurum ve kuruluşların katılımıyla yapılır.

Yönetmelikte yapılan bir diğer değişiklik ise okullar tarafından düzenlenecek gezilere yönelik oldu. Okul öncesi öğrencilerine yönelik yapılacak gezilerde,' İl dışı ve yurt dışı gezilerde, okul öncesi çocukların velisi ile birlikte götürülmesi zorunludur.' ifadesi Sosyal Etkinlikler Yönetmeliğine eklendi

Kamubiz.com Özel Haber

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.