Okullardaki yöneticilere yüksek lisans şartı geliyor

Okullardaki yöneticilere yüksek lisans şartı geliyor
2023 Eğitim Vizyonu belgesinde profesyonel okul müdürlüğü kavramı nasıl yer alıyor? Vizyon belgesinde eğitim sisteminin yanı sıra öğretmenlik mesleğine yönelik teşvik içerikli değişiklikler de yer alıyor. Ayrıca okullardaki müdür ya da müdür yardımcısı kadrosuna getirilecek öğretmenlere yüksek lisans şartı getirilerek akademik müdür tanımı getiriliyor.

23 Ekimde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından "2023 Eğitim Vizyonu" adı verilen tanıtımla Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) hazırladığı "2019-2023 Strateji Eğitim Planı" açıklanacak. 

BÖLGE BÖLGE TEŞVİK

Plana göre Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde öğretmenlerin çalışmalarını desteklemek için teşvik mekanizması kurulacak. Bu kapsamda dezavantajlı bölgelere şartlarına göre ayrı teşvik verilmesi öngörülüyor. Teşvikler arasında maddi desteğin yanı sıra özlük haklarında da iyileştirme yapılması bekleniyor. İsteyen her öğretmenin bu bölgelerde çalışmasının önü açılırken, sözleşmeli öğretmenliğin de bitmesi düşünülüyor.

'AKADEMİK' MÜDÜR

MEB'in hayata geçirmeyi planladığı diğer bir proje de okulların yönetici kadrolarında yapacağı değişiklikler olacak. Önümüzdeki dönemden itibaren okullardaki müdür ya da müdür yardımcısı kadrosuna getirilecek öğretmenlere yüksek lisans ve üstü programlardan mezun olma şartı geliyor. Öte yandan bakanlık, atandıktan sonra kendi bölümleri dışında yan dallarda lisansüstü programlarda kendini geliştiren öğretmenlere birtakım teşvikler vermeyi de planlıyor.
yenişafak

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum