Orta Vadeli Mali Planda Öğretmenlere Yönelik Neler Var?

Orta Vadeli Mali Planda Öğretmenlere Yönelik Neler Var?
Orta Vadeli Mali Plan 10 Ekim 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştır. Planda öğretmen ve eğitim yöneticilerine yönelik önemli hususlara yer verildiğini görüyoruz.

Buna göre, Planda öğretmenlere yönelik olarak şu hususlara yer verilmiştir; eğitimde adaletin sağlanması amacıyla; öğrenciler, okullar ve bölgeler arasında mali kaynak, öğretmen ve yönetici niteliği, eğitim donanımı ve kazanımlar açısından oluşan farklılıkların azaltılması için okulu merkeze alan bir sistem yaklaşımı benimsenecek, okul yöneticiliği güçlendirilecek, eğitim kalite endeksi oluşturulacak, deneyimsiz öğretmenler desteklenecek ve dezavantajlı okullara pozitif ayrımcılık yapılacaktır.

Yine yeni Planda yönetim ve öğrenme etkinliklerinin izlenmesi, değerlendirilmesi ve geliştirilmesi amacıyla veriye dayalı yönetim yapısına geçileceği ifade ediliyor. Daha önceki programda ise “Milli Eğitim Bakanlığı Yönetim Bilgi Sistemi” (MEYÖBİS) projesi ile veriye dayalı karar destek sistemleri güçlendirilerek yönetim kapasitesi ve etkililiği artırılacaktır.” ifadesine yer verilmişti.
SGK Rehberi

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum