Ortaokul Müfredatında Bulunan Almanca Artık Ortaokullarda Açılmalı! Temel Eğitime Almanca Gelmeli

Ortaokul Müfredatında Bulunan Almanca Artık Ortaokullarda Açılmalı! Temel Eğitime Almanca Gelmeli
Anadolu Liselerinin çoğunda yer alan ikinci yabancı dil Almanca lisede yetersiz kaldığından dil öğretiminin temelini küçük yaşta verilmesi gerekçesiyle Almanca Öğretmenleri Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a çağrıda bulunuyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan " Yabancı dilde yeni yöntemler için çalışacağız " sözüyle beraber Bakan Ziya Selçuk'un yabancı diller üzerinde yaptığı çalışmalar merakla bekleniyor. Eğitim 2023 projesiyle büyük değişimler olacağı söz konusu.. Ülkemizde ikinci yabancı dillerin önemi günden güne artmaktadır. 

Neden Almanca Öğrenmeliyiz?

İlkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrenciler ikinci yabancı dil olarak daha çok Almancayı tercih etmektedirler. İkinci yabancı dil için ayrılan sürenin oldukça kısa ve zorunlu olarak ikinci yabancı dile başlama yaşının geç olmasıdır. Yabancı dil öğrenmenin uzun ve zahmetli bir iş olduğu düşünülürse, Türkiye’de ikinci yabancı dil için yaklaşık olarak haftada 2 saat ders yapılması oldukça yetersiz bir süredir. Öte yandan Türkiye’nin İngilizce için ayırdığı ders süresinin birçok Avrupa ülkesinden çok daha fazla olması yine sorunun ders saatinin artırılmasıyla çözülemeyeceğini göstermektedir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta derslerin verimli şekilde işlenmesinin gerektiğidir. Okullarda ikinci yabancı dile daha erken yaşlarda başlanıp daha uzun ders süresinin ayrılması sorunlara bir nebze de olsa çözüm olacaktır. Avrupa Birliği’nde en çok konuşulan dil Almanca olarak bilinir. Bununla birlikte Almanca, dünya üzerinde en çok konuşulan ilk 10 dil arasında yer almaktadır. Bilimsel çalışmalarda Alman bilim adamlarının bilim dünyasına kattıkları birçok çalışma vardır. Yapılan bu çalışmalar da kendi dillerinde yazıldıkları için ortaya birçok Almanca makale çıkmıştır. Sayısal olarak incelendiğinde Almanca olarak hazırlanan bilimsel makale sayısı konusunda dünyada İngilizce’ den sonra ikinci sırada yer almaktadır. Bilimsel makalelerde olduğu gibi edebiyat konusunda da aynı istikrar devam etmektedir. Almanca olarak hazırlanan yayınlar sayıları bakımından dünyada üçüncü sırada yer almaktadır. Almanya, Türkiye’nin en büyük ticaret partneridir ve bununla birlikte Almanya’ da birçok Türk de yaşamını sürdürmektedir. İş ilişkileri sebebi ile Almanya ve Türkiye’nin yakınlığı da bilinmektedir. Türkiye içerisinde söz sahibi olan ve sayıları binlerle ifade edilen bir çok Alman firması vardır. Kişi başına turizm harcamasında lider olan Almanlar, Türkiye’ ye gelen yabancı turistlerin de en büyük kısmını oluşturmaktadırlar. Almanya, yabancı öğrenciler için çok cazip yüksek öğrenim imkanları sunmaktadır ve tabii ki Almanya’ da yüksek öğrenimin yolu da Almanca’ dan geçmektedir. Özellikle teknik branşlarda Almanya’nın üstünlüğü tartışma götürmemekte ve her yıl binlerce mühendislik öğrencisi eğitimlerine Almanya’ da devam etmektedirler.

Cumhurbaşkanının Almanya ziyaretiyle olumlu ilişkilerin yeniden güçlenmesi ve bu sebeple Almanca diline daha da önem verilmesi gerekliliği görülmektedir.Almanca Öğretmenleri'de seslerini duyurmak adına Twitter'da gündem olmaya devam etmektedirler.Almanca Öğretmenlerinin bu haklı sebeplerini destekliyor; yakın zamanda yabancı diller üzerinde çalışmalar beklemekteyiz.

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.