PICTES öğretmenleri MEB'den kadro bekliyor!

PICTES öğretmenleri MEB'den kadro bekliyor!
"Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi" projesi kapsamında çalışan 5 bin 200 geçici sözleşmeli öğretmen geçici statüden normal sözleşmeli öğretmen statüsüne geçmek için MEB'den kadro bekliyor

2 yıl önce PICTES projesiyle alınan ve Suriyeli çocukların eğitimi için görevlendirilen 5 bin 200 Türk öğretmen, yeniden geçici sözleşme yerine kadroyla atanmayı talep ediyor.

MEB'den kadro bekliyor

İç savaş sebebiyle Türkiye'ye sığınan 4 milyonu aşkın Suriyeli mültecinin yaklaşık 1 milyonu okul çağındaki çoculardan oluşuyor. Bu çocukların Türk eğitim sistemine adaptasyonu için 2 yıl önce Avrupa Birliği ile Türkiye arasında yapılan anlaşma ile "Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi (PICTES)" projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında, KPSS puanı ve mülakat ile 5 bin 200 öğretmen görevlendirildi. Türkçe, edebiyat, sınıf öğretmeni ve PDR branşlarında alınan öğretmenlere geçici sözleşmeli statüsü verildi. 

Bu öğretmenler çadır ve konteyner kentler ile şehirlerde Suriyeli çocukların yoğun olduğu okullarda hizmet veriyor. Haftada 35-40 saat ders veriyorlar. Projenin 2 yıl süreyle sınırlı tutulması sebebiyle bu statüdeki 5 bin 200 öğretmenin görevi yıl sonunda bitecek.  

GEÇİCİ SÖZLEŞME DEĞİL, KADRO İSTİYORUZ

Bu kapsamda çalışan bir öğretmen şunları söyledi: "Sözleşmelerimiz sonra erince 3 yıllık yeni bir sözleşme getirileceği söyleniyor. Ancak detayını henüz kimse bilmiyor. Biz böyle geçici sözleşmelerle değil, kadrolu öğretmenler olarak görev yapmak istiyoruz. Devletimiz kapatılan dershanelerden 5 bin öğretmene nasıl kadro verdiyse, kendi bünyesinde çalıştırdığı bizlere de kadro verebilir. PICTES projesi bitmeden bize kadro güvencesi verilmesini istiyoruz."

PICTES PROJESİ 23 İLDE UYGULANIYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sitesinde, 23 ilde uygulanan PICTES projesi ile ilgili şu ifadeler yer alıyor: "Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi" projesi Milli Eğitim Bakanlığı ile AB Türkiye Delegasyonu arasında "Türkiye’deki Suriyeli Mülteciler için Mali İmkân" anlaşması (FRIT) çerçevesinde imzalanan sözleşme ile Suriyeli çocukların Türk Eğitim Sistemine entegrasyonunda Milli Eğitim Bakanlığının faaliyetlerini desteklemeyi amaçlayan bir projedir. Proje süresi 2 yıl ile sınırlıdır ve faaliyetler 03.10.2016 tarihi itibariyle başlamıştır. Bakanlığımız proje kapsamında doğrudan hibelendirilmiştir."

Proje hakkında hiçbir bilgimiz yok ve bilgi dahi verilmiyor sizden tek isteğimiz nasilki dersaneciler ve ücretli öğremenler sözleşmeli öğretmenliğe alındıysa biz de kpss+mülakat atanmışlar olarak onlar gibi istihdam edilmeyi talep ediyoruz

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.