Piktes öğretmenleri maaş veya ek ders kesintisi istemiyor

Piktes öğretmenleri maaş veya ek ders kesintisi istemiyor
Piktes öğretmenleri tarafından sitemize ulaştırılan resmi yazıya istinaden tepkilerini dile getiren öğretmenler, Covid-19 salgını nedeniyle eğitim-öğretime ara verildiği günlerde ek ders ve maaş kesintisi yapılmamasını istiyorlar. Piktes öğretmenleri uzaktan eğitim sürecinde kadrolu ve ücretli öğretmenler ile usta öğreticilerde olduğu gibi herhangi bir ücret kesintisi yapılmamasını talep ediyorlar.

Bilindiği üzere 3 Nisan 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararda yapılan değişiklikle, Covid-19 salgını nedeniyle eğitim-öğretime ara verildiği günlerde ücretli öğretmenler ile usta öğreticilere ek ders ücreti ödemesi yapılacak.

Ancak Piktes öğretmenleri tarafından sitemize ulaştırılan resmi yazı ile mağdur edileceklerini bildirdiler.

İŞTE TALEPLER:

Resmî yazıdır efendim, bir Piktes Öğretmeni olarak teyit edebilirim. Kadrolu ve ücretli öğretmen camiamızın öğretmenlerinde bir maaş veya ek ders kesintisi meydana gelmeyecekken, Piktes’te meydana gelme durumunun söz konusu olduğu yazıdır.


Bizler 4 yıldır mülteci çocuklara türkçe öğreten emekçi piktes öğretmenleriyiz ve bizden kaynaklanmayan virüs salgını nedeni ile kurumdan böyle bir yazı geldi neden 1milyon öğretmen mağdur edilmezken piktes öğretmenleri mağdur oluyor



Resmi yazıdır tüm okullara gldi benim okuluma da geldi müdür attı bana.İşkur diyor biz işkur çalışanı değiliz ama öyle görüyorlar.Yıllık izin var 21 gün bu sürçte kulancaz,biterse maaş kesintisi ve sonrası “sözleşmede Haziran 2021 kadar sürecek işimiz’” maalesef bitecek.



Mart ayında idari izinli sayıldık. Nisanda yıllık iznimiz olan 3 haftayı sayacaklar. Kalan 1 hafta ve 2 günde maaş kesintisi yapılacak. Nisandan sonra durumumuz net değil. İşçi kanununa bağlı olduğumuz için bu bir sıkıntı oluşturabilir bizim için.



Resmî bir yazı bu. Yıllık izinlerimiz kullandırılacak ilk etapta daha sonra maaş kesintisi hatta sözleşme fesih bile olabilir. AB'den görüş bekleniyormuş. Ama bizler uzaktan eğitim vasıtasıyla öğrencilerimizi düzenli olarak takip edip ödevlendiriyoruz. Yani işimizin başındayız.



4 yıldır görev yapan bir piktes ÖĞRETMEN i olarak teyit ederim. Ve yazida işaret edilen 40.madde bizleri maddi olarak mağdur etme ihtimali vardır. Yıllardır zamsız çalışan, onların uygun gördüğü zamanlarda izin yapabilen öğretmenler olarak mağduruz

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.