Polis ve öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi TBMM'de gündem oldu

Polis ve öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmesi TBMM'de gündem oldu
20 ve 21 Kasım 2019 tarihlerinde TBMM Genel Kurulunda konuşan milletvekilleri öğretmen ve polis memurlarına 3600 ek göstergenin akıbetini sordu.

MEHMET ALİ ÇELEBİ (İzmir) – Polislerimiz emekli olunca maaşları neredeyse yarı yarıya düştüğünden yaş haddine kadar çalışmak zorunda kalmaktadır. Söz verilen 3600 ek gösterge acilen verilmelidir. Polislerimiz ayda ortalama 240 saat çalışmakta, ek görevlerle birlikte bu süre 400 saate yaklaşmaktadır. Çalışma süreleri, senelik ve haftalık izinleri ile fazla mesai ücretleri yeniden düzenlenmelidir. Ek görev tazminatı verilmelidir. Görev tanımları netleştirilmeli, görev tanımları dışında iş yaptırılmamalıdır. Özlük hakları Jandarmanın özlük haklarıyla eşitlenmelidir. Polisin olmazsa olmazı kelepçesini kendi parasıyla alması trajikomiktir. Kelepçenin yanı sıra, dış göreve gönderilmelerine rağmen büroda çalışan polis memurlarına cop, polis rozeti, tabancasına taktığı fişekler ve polis yeleklerini “Kendi paranla al.” denmesi yanlıştır. Mesleğe yeni başlayan polislerimizden zorunlu olarak POLSAN’a 288 TL aidat parası kesilmektedir. POLSAN’ın şartlarının en azından OYAK gibi olmasını beklemekteler. Kredi faizleri konusunda daha cüzi faizler uygulanmalı, ayrıca polislerimize maddi anlamda kazanç sağlayan bir sandık kurulmalıdır.

CHP GRUBU ADINA MEHMET ALİ ÇELEBİ (İzmir) – Polislerimizin sorunlarına özet olarak değinmek istiyorum: Polislerimiz, emekli olunca maaşları neredeyse yarı yarıya düştüğünden dolayı yaş haddine kadar çalışmak zorunda hissediyorlar kendilerini; emekli olunca da şiddetli geçim sıkıntısı yaşadıklarından dolayı ek bir iş yapmaya çalışıyorlar, bu da psikolojik olarak onları daha da zor duruma sokuyor. Bu nedenle polislerimizin en çok çözülmesini istediği sıkıntı 3600 gösterge, zaten bunun da sözü verilmişti; her seçim öncesinde tekrarlanıyor ama bir türlü yerine getirilmiyor.

MAHMUT TANAL (İstanbul) – Bunları özet olarak geçtikten sonra asıl olan sorun şu: Bugüne kadar her fırsatta ve sürekli dile getirmiş olduğumuz, siyasi iktidarın da polise seçim vaatlerinin arasında söylediği 3600 ek gösterge. Maalesef siyasi iktidar bugüne kadar vadettiği hâlde bunu yapmıyor. Ana muhalefet partisi olarak kanun teklifleri verdik. Bu kanun teklifleri, sadece Cumhuriyet Halk Partisi değil, diğer muhalefet partileri de verdiği hâlde burada, Türkiye Büyük Millet Meclisinin ilgili komisyonlarında beklemektedir; bunun bir an önce Parlamentoya gelip yasalaşması lazım. Emniyet mensuplarının çalışma saatleri, özlük hakları ve ekonomik anlamda 3600 ek göstergeleri âdeta bir yılan hikâyesine dönüştü. Bunun bir an önce Parlamentoya gelip yasalaşması lazım.

YÜKSEL ÖZKAN (Bursa) – 24 Kasım Öğretmenler Günü… Öncelikle Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin gününü şimdiden kutluyorum. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştiren öğretmenlerimizin sorunları kronikleşmiş olup maddi ve manevi olarak yalnız bırakılmışlardır. Millî Eğitim Bakanlığına göre 376 bin, sendikalara göre ise 400 bin öğretmen atama beklemektedir. Atamaların yapılmasını ve 3600 ek göstergenin verilmesini bekliyoruz. Özellikle okullarda çalışan öğretmenlerin çalışma saatleri, iş sözleşmeleri, maaşları ve bordroları denetlenmelidir. Kamuda çalışan, asgari ücretin altında maaş alan 100 bini aşkın ücretli öğretmenin maaş ve sigorta prim günleri günümüz ekonomik kriz şartlarına göre yeniden düzenlenmelidir

SERKAN TOPAL (Hatay) –Önümüzdeki hafta 24 Kasım Öğretmen Günü kutlanacak. Ben de öğretmen olup ancak öğretmenlik yapamayan ve bugünü kutlayamayan on binlerce öğretmenimiz adına Hükûmete soruyorum: 2020 yılında ne kadar öğretmen atayacaksınız, bunların branş dağılımı ne olacak? Ayrıca, 3600 ek gösterge ne oldu, ne olacak?

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
19 Yorum