Rektör olmak için kanun değişen Bakan, haktan bahsedebilir mi?

Rektör olmak için kanun değişen Bakan, haktan bahsedebilir mi?
2018 yılında Cumhurbaşkanı Kararında yapılan değişiklikle Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin rektör olabilmişti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, canlı yayın programında yaptığı açıklamada, öğretmen atamalarında uygulanacak mülakatta haksızlık yapılmayacağını söyledi. Mülakatların kamera kaydına alınacağını ifade eden Tekin, kendisinin inançlı birisi olduğunu söyleyerek "mülakatlarda hak yenmeyecek" dedi.

Ancak, Yusuf Tekin için 2018 yılında yapılan kişiye özel düzenleme tüm söylemleri boşa çıkarır durumda...

3 sayılı CBK'da 13 Eylül'de yapılan düzenleme ile rektörlüğe yapılacak atamalarda, 3 yıl profesör olarak çalışmış olma şartı kaldırılmıştı.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/09/20180913-6.pdf

Bu değişiklik sonrasında, Hacı Bayram Üniversitesi'ne profesörlük sürecinde 3 seneyi doldurmamış olan MEB eski müsteşarı Yusuf Tekin atanmıştı.

Benzer bir düzenleme 2018 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Rektörlüğü’ne atanan Prof. Nuri Aydın için yapılmıştı. Nuri Aydın’ın rektör olabilmesi için 3 yıllık profesörlük şartı özel bir yasa ile kaldırıldı. 1 yıllık Prof. olan Aydın, göreve geldikten 5 gün sonra yasa eski haline döndürüldü.

Hali hazırda rektör olarak atanabilmek için 3 yıl profesör olarak çalışmış olmak şartı aranmamaktadır.

Şahsına özel bir Cumhurbaşkanlığı düzenlemesi yapılmış olan bir Bakanın, ben kimseinn hakkını yemeyeceğim söylemi inandırıcı mıdır, ziyaretçilerin takdirine bırakıyoruz

gazetememur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum