Rotasyonun Ertelenmesini İsteyen Şube Müdürlerine Tepki!

Rotasyonun Ertelenmesini İsteyen Şube Müdürlerine Tepki!
Sayın Bakanımız Ziya Selçuk beyin direktifleri ile sayın Genel Müdürümüz Hamza Aydoğu bey, 2020 yılı için heyecanla beklediğimiz rotasyon müjdesini vermiştir. Kılavuzun yayımlanmasının ardından ülkemizin en güzel yerlerinde çalışan, sayıları mevcut şube müdürlerünin %10 u kadar olan şube müdürlerinin bazılarının watsap hatları kurmak suretiyle, kılavuzu ve süreci baltalamaya giriştikleri, küçük çocukların duygularını istismar ederek sayın Bakanımızın mevzuatı uygulamması için sevgili Cumhurbaşkanımızla karş

Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelik gereği şube müdürleri hizmet bölgelerine göre zorunlu yer değişikliği ne tabi olarak çalışmaktadır. Bu uygulama taşrada belirli süre aynı yerde çalışmanın doğuracağı çeşitli olumsuz durumları öngörerek isabetli şekilde uygulanmaya devam etmiştir. Bu vesile ile tüm şube müdürleri sözkonusu yönetmelikle belirlenmiş 5 bölgede çalışmak suretiye taşra teşkilatında her daim yeni bir sinerjinin devamı sağlanmıştır.

2018 ve 2019 yıllarında çeşitli sebeplerle zorunlu yer değişikliği yapılamayarak ertelenmiştir. Bu ertleme, sayısı çok cüzi şube müdürü hariç mevcut çalışanların tümünün (2500 civarı) heyecanını kırmış, göreve başlarken her bölgede hizmet vereceğini kabul ettiği sistemi sekteye uğratmış, aile bireylerinin, çocuklarının, eğitim ve sosyal yaşamlarını olumsuz etkilemiştir. Her şeyden önemlisi, bakanlığımızın taşradaki hafızası mesabesinde olan şube müdürlerinin ümitlerini zedelemiştir.

Tüm bu olanlara rağmen 2500 şube müdürü mağduriyetlerini makul çizgilerle tahdid etmeyi devlet terbiyesi olarak gördüğünden, birkaç memur sitesinde haklı taleplerini nezaketle dile getirmenin ötesinde hiçbir tepki göstermemiştir. Nihayet bu ses, 2 yıl sonra da olsa, vicdanlardaki yerini bulmuş ve bakanlığımız 2500 şube müdürünün haklı feryadına olumlu cevap vermiştir.

Sayın Bakanımız Ziya Selçuk beyin direktifleri ile sayın Genel Müdürümüz Hamza Aydoğu bey, 2020 yılı için heyecanla beklediğimiz rotasyon müjdesini vermiştir. Kılavuzun yayımlanmasının ardından ülkemizin en güzel yerlerinde çalışan, sayıları mevcut şube müdürlerünin %10 u kadar olan şube müdürlerinin bazılarının watsap hatları kurmak suretiyle, kılavuzu ve süreci baltalamaya giriştikleri, küçük çocukların duygularını istismar ederek sayın Bakanımızın mevzuatı uygulamması için sevgili Cumhurbaşkanımızla karşı karşıya getirmeye çalışmak için haksız ve hukuksuz her yolu mübah görerek taşrada rotasyon bekleyen 2500 şube müdürünün önünü tıkamaya çalıştığı esefle görülmüştür.

Bakanlığımızın taşradaki en saygın bürokratları olması gereken bazı şube müdürlerinin, meslek ahlakına mugayir bu hareketleri hepimizin yüreğini sızlatmıştır. Yalnızca kendi koltukları, makam sevdaları ile hareket edenlerin, kendilerinden başka 2500 meslektaşının, ailelerinin ve çocuklarının bu hakkını gaspetmeye hakları olamaz.

Süreç sayın Bakanımızın 28.04.2020 Makam Onayları ile resmi olarak başlamıştır. Bu noktada Bakanlığımıza adeta savaş bayrağı açan şube müdürlerinin, bu tutumlarından bir an önce vazgeçerek, devlet terbiyesine münasip şekilde hareket etmeleri beklenmektedir. Süreç ile ilgili durusunuzu ve yaptığınız haberleri takdirle izliyor; bu haklı sesimizin duyurulmasını talep ediyoruz.

ROTASYON İSTEYEN ŞUBE MÜDÜRLERİ

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
49 Yorum