Seçim Kursuna Katılan Öğretmenlerin Ek dersi Ücreti Ödenir mi? 1 Nisan'da Öğretmenlere Ek Ders Ödemesi Yapılacak mı?

Seçim Kursuna Katılan Öğretmenlerin Ek dersi Ücreti Ödenir mi? 1 Nisan'da Öğretmenlere Ek Ders Ödemesi Yapılacak mı?
Seçimlerde görev alan öğretmenlerin ek ders ücreti nasıl olacak? Seçim Kursuna Katılan Öğretmenlerin Ek dersi Ücreti Ödenir mi? 1 Nisan'da Öğretmenlere Ek Ders Ödemesi Yapılacak mı?

MEB Yönetici ve Öğretmenlerin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 16. Maddesinin 1 numaralı fıkrasının (a) bendi gereği

"Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir." denilmektedir.

Bu hükümden anlaşılacağı gibi bu bend kapsamında görevlendirilenler, görevli-izinli sayıldıklarından görevlendirildikleri tarihte kadrolarının bulunduğu veya görevlendirildikleri okul ve kurumlarda kendilerine verilmiş ek ders görevi varsa bu görevlerini yapmış sayılarak bunun karşılığı olan ek ders ücretinden yararlanacaklardır.

Ayrıca seçimden sonraki gün idari tatil yapılması durumunda nöbet ve egzersiz dışındaki kurs ve ek dersler de ödenir. İlgili bakanlık yazısı şu şekildedir:

Salih HAZIR /Eğitimci Yazar

Kamubiz.com ÖZEL HABER

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum