Seyhan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Öncü Olma Yolunda

Seyhan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Öncü Olma Yolunda
Güzide İllerimizden Adana İli Seyhan İlçesinde yer alan Seyhan Rehberlik ve Araştırma Merkezi öncü olma yolundadir.Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı Rehberlik ve Araştırma Merkezleri içinde tam kadro olarak hizmet veren ve Türkiye’nin nüfus olarak en büyük İlçelerinden Seyhan’da bulunan kurum özel eğitim alanında çok yoğun iş yükü ve takdire şayan çalışma performansı ile dikkat çeken Ram kurumlarımızdandır.

Adana İlinde eğitim-öğretime dair her alanda proje üreten ,işbirliği içerisinde Adana İl Mem bünyesindeki projelere destek veren kurum birçok projede yer almaktadır.Bu projeler içerisinde Seyhan Kaymakamlığı, Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Seyhan Rehberlik ve Araştırma Merkezi işbirliği ile gerçekleştirilen "Seyhan'da arabulucu, barış yapıcı lider öğrenciler yetişiyor" projesi aslında Türkiye geneli tüm okullarımızda uygulanması gereken çok başarılı bir projedir.

Çukurova Üniversitesi’nden akademisyenlerin de destek sağladığı projede akran arabulucu-luğu yapan lider öğrenciler yetiştirilmektedir. Arabulucu öğrenci liderlik becerilerini geliştirmektedir. Öğrencilerin sorunlarını yapıcı çözme konusunda adanmışlıkları artmaktadır.Öğrenciler kendi anlaşmazlıklarını çözmede daha fazla sorumluluk almaktadır. Akran arabuluculuğu güce dayalı otoriter, cezalandırıcı disiplin yaklaşımını azaltarak, onarıcı olanı arttırmaktadır. Öğrenciler ve öğretmenler arasındaki bağı güçlendirmektedir. Sınıf ve okul atmosferini geliştirmekte, okul iklimini olumlu yönde etkilemektedir. Akran arabulucu-luk odası tamamıyla öğrencilerin kontrolünde ve psikolojik danışman ve rehberlik uzmanlarının takibinde olmaktadır.. Öğretmenler öğrencileri arabulucuya gitme konusunda desteklemektedir.

Umarım bu proje Türkiye geneli tüm okullarımızda uygulanır.Bu proje sayesinde bu arabulu-cu öğrencilerimiz gelecekte ayrıştırma kültürü ile değil,birleştirme kültürü ile toplumumuza   da hizmet edeceklerdir.Diğer taraftan okullardaki şiddet olaylarımız da azalacaktır.

Seyhan Rehberlik ve Araştırma Merkezi resmi web sitesinde tam zamanlı kaynaştırma öğren-cileri için açılan destek eğitim odalarından tutun özel eğitim ve rehberliğe dair merak edilen birçok konuda aydınlatıcı çalışmalar,bilgiler mevcuttur.Öğretmenler ve velilerimizin incele-mesi temennisiyle.

Serdar TEKİN

Eğitimci-Yazar

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.