Tarih Öğretmenlerinin atama mücadelesi devam ediyor!

Tarih Öğretmenlerinin atama mücadelesi devam ediyor!
Yıllardır atanamayan TARİH Öğretmenlerinin mağduriyetini anlatmaya sayfalar yetmez. Tarih öğretmenleri verilen kontenjan nedeniyle zor durumda olmalarına rağmen yinede mücadeleye devam etmektedirler.  

Kamubiz olarak buradan MEB'e çağrı yapıyoruz, gelin tarihimize sahip çıkalım ve Tarih Öğretmenliği tarih olmasın!. Ortaya çıkan mağduriyetler "20 BİN ATAMASI" ile giderilsin. "Adil ve Hakkaniyete" uygun bir kontenjan dağılımı ile tüm branş mezunlarının gönlü fethedilsin.

Saymakla bitiremeyeceğimiz Tarih Öğretmenlerinin sorunları ve mağduriyetinin giderilebilmesi için önerilerimiz:

1- Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersi zorunlu olmalıdır
2- AÖF de Tarih bölümü kapatılmalı 
3- Üniversitelerde Tarih Bölüme öğrenci alımı sınırlandırılmalı
4- Atatürk ilke ve inkılapları dersi 4saat zorunlu olmalıdır 

İşte Tarih Öğretmenlerinin Sitemize Ulaştırdıkları Atama ve Kontenjan Tepkisi;

Bir milleti birbirine bağlayan en önemli bağ ortak tarihe sahip olmalarıdır. Tarihi dizilerden ya da siyaset meydanlarından değil Talim Terbiyenin uygun gördüğü müfredata binaen Türk Milli Eğitim sistemi içerisinde yeni nesillere aktarabilmek için Tarih Öğretmenleri yüksek kontenjan bekliyor. Yıllardır yüksek puanlarla atama mücadelesi vermekteyiz.


35.000 atama bekleyen Tarih Öğretmeni 

163 kontenjan

%1 eşit olmayan bir atama. 

Tarihimize sahip çıkalım


#TarihÖğrt2000Kontenjan Tarih öğretmenleri adil atama istiyor . 80 üstü puanlarla boşta kalıyoruz . 2 saatlik ders artışıyla kontenjanlarımızın da artmasını istiyoruz 


35bin tarih  öğretmeni  yıllardır  yerini  bulmayan  adaleti  bekliyor adalet  hissiyatınıza  güveniyoruz hocam  adalet yerini  bulsun @ziyaselcuk


@ziyaselcuk  yıllardır verilen mücadelelerin bir karşılığı olmalı syn bakanım.Diğerlerinden farklı olduğunuzu ortaya koydunuz icraatlerinizle de Tarih öğretmenlerini sevindireceğinizi umuyoruz!


Okuduğu bölümü bitirdikten sonra başka meslekler yapmak zorunda kalan #TarihÖğrt2000Kontenjan değil, daha fazla kontenjan verilmeli. Tarih bilinci olan, sorgulayıcı, nitelikli nesiller yetiştirmek için genç tarih öğretmenlerine ihtiyaç vardır.

DEĞERLENDİRME;
Bütün bu sorunlar göz ününe alındığında 2018-2019 eğitim öğretim yılı içerisinde 100 gün içerisinde 20.000 atama ve Tarih Öğretmenliği için en az 1000 kontenjanın ne kadar gerekli olduğu açıktır. Umarız ki değerli Yeni Bakanımız ve MEB yetkilileri bir müjde ile bu sorunu bir nebze hafifletecektir.

KAMUBİZ.COM olarak öğretmen adaylarımızın daima yanında olduğumuz ve tüm alanların sıkıntılarını yayımlamaya devam edeceğimizi bildiririz. Branşlara yönelik taleplerinizi [email protected] adresine iletebilirisiniz.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.