Tüm okulların 2019 yılı hizmet puanları ve zorunlu hizmet süreleri güncellendi

Tüm okulların 2019 yılı hizmet puanları ve zorunlu hizmet süreleri güncellendi
Milli Eğitim Bakanlığı 2018 yılı tüm okulların güncel hizmet puanları ve zorunlu hizmet süreleri. MEB Tebliğler dergisinin Aralık 2018 sayısında tüm okulların hizmet puanını güncelledi. İşte 2019 yılı güncel okul hizmet puanları, hizmet bölgeleri ve hizmet süreleri..

Hizmet bölgeleri nedir? Tüm iller 3 hizmet bölgesine ayrılmıştır ve bu iller aşağıdaki resimde belirtilmiştir. Bu şekilde bulunduğunuz ilin hizmet bölgesini öğrenebilirsiniz. İller öğretmen ihtiyacı, coğrafi durum, ekonomik ve sosyal yönden gelişmişlik düzeyi, ulaşım şartları ile hizmet gereklerinin karşılanması yönünden değerlendirilecek sürekli olarak güncellenebilmektedir. İllerde çok büyük değişiklik olmasa da hizmet puanları ve hizmet alanları değişebilmektedir.

Hizmet alanları nedir? Öğretmen ataması ve çalıştırılmasında güçlük derecesi bakımından benzerlik gösteren eğitim kurumları gruplandırılarak 6 hizmet alanına ayrılmıştır.

Hangi okullar zorunlu çalışma kapsamındadır? Okullar 1, 2 ve 3 üncü hizmet alanlarındakiler zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamı dışında; 4, 5 ve 6'ncı hizmet alanlarındakiler ise zorunlu çalışma yükümlülüğü kapsamındadır. Kaynak: 2017 yılı tüm okulların hizmet puanları ve zorunlu hizmet süreleri

 2019 yılı hizmet puanları için TIKLAYINIZ.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.