Türk Eğitim Sen'den 3600 ek gösterge, sözleşmelilere kadro ve öğretmen atama açıklaması

Türk Eğitim Sen'den 3600 ek gösterge, sözleşmelilere kadro ve öğretmen atama açıklaması
Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Fuat Yiğit'ten 3600 ek gösterge, kadrolu öğretmen atama, yönetici atama ve Üniversitelerde görev yapan idari personel talepleri hakkında açıklama geldi.

Türk Eğitim Sen Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Yaşar Şahindoğan ve Fuat Yiğit 21-24 Ekim tarihleri arasında sırasıyla Ağrı, Iğdır, Kars, Ardahan Şubelerinin düzenlediği il istişare toplantılarına katıldı. Ziyaretler kapsamında, çeşitli okullar, İl Milli Eğitim Müdürlükleri, Üniversite temsilciliklerindeki üyelerimiz ile istişarelerde bulunuldu. Toplantılarda başta öğretmenler olmak üzere tüm eğitim camiasının sorunları, sendikal faaliyetlerin önemi dile getirilerek üyelerimizin sorunları dinlendi ve çözüm yolları arandı. Birlik beraberlik vurgusu yapıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Fuat Yiğit 3600 ek göstergenin ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Öğretmen atama sayısının yetersizliğini eleştiren Yiğit; “100 bine yakın ücretli öğretmen çalıştırılıyorken, norm kadro açığı 110 binin üzerindeyken, Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’un ifade ettiği gibi atama bekleyen öğretmen sayısı 700 bin iken, neden atama sayısı 20 binde kalmaktadır? Talebimiz 2019 yılının sonuna kadar en azından 60 bin atama daha yapılmasıdır” dedi.
Öğretmenlerin kadrolu, sözleşmeli, ücretli  istihdam modellerine ayrılmaması gerektiğini belirten Yiğit öğretmenliğin kariyer mesleği olduğunu, bu noktada sadece kadrolu atama yapılması gerektiğini ifade etti. Ayrıca sözleşmeli öğretmenlere de özür gurubu tayin hakkı verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Üniversitelerde görev yapan idari personelin tayin sorunun büyüdüğüne dikkat çeken Yiğit üniversitelerin kanayan yarası olan yer değiştirme-tayin mağduriyetinin  biran önce son verilmesi gerektiğini ifade etti. 

Toplantıda bir konuşma yapan Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Yaşar Şahindoğan öncelikli olarak bu ülkenin birliğinden ve bütünlüğünden yana olduklarını söyledi.
Türk Eğitim Sen’li olmanın ayrı bir duruş olduğunu da belirten Şahindoğan, “Türk Eğitim Sen’li olmak, bu ülkenin birliğinden bütünlüğünden, bayraktan, devletten yana tarafım olmak demektir. Bu yüzden Türk Eğitim Sen’i sadece bir sendika olarak görmeyin.” dedi.

Toplu sözleşme süreci hakkında önemli açıklamalar  Şahindoğan; “Bilindiği gibi bir toplu sözleşme süreci yaşadık oynadıkları tiyatro hepinizin malumudur. Kapalı kapılar ardında pazarlıklar oldu. Yıllardır olduğu gibi bu toplu sözleşme sürecinde kamu çalışanları aldatıldı. Bir tiyatro oyunu izledik herkes kendisine verilen rolü yerine getirdi. İktidar ve yetkili sendika istiyormuş gibi yaptı daha sonrasında da istemiyormuş gibi yaptılar ve sonrasında anlaşamamış gibi konu Hakem Kuruluna taşındı. Hakem kurulu da iktidarın verdiğinin aynısını verdi. Bunlara yetki verildiği sürece aynı tiyatroyu oynama devam edeceklerdir. Bu sendika yetkili yapıldığı sürece kamu çalışanları kaybedecektir. Bütün kamu çalışanları bu yanlışları görmeli, en kısa zamanda bu hatadan vazgeçmelidir.” dedi.

Yönetici atamalarında yaşanan haksızlıklara da dikkat çeken Şahindoğan, “Mülakatın kökten kaldırılıp, güvenlik soruşturmasının ardından sadece yazılı sınav sonucuna göre yönetici görevlendirmelerinin yapılması gerekmektedir.” Diye konuştu. 

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum