Ücretli öğretmen atamaları hakkında soru önergesi TBMM'de

Ücretli öğretmen atamaları hakkında soru önergesi TBMM'de
Ücretli öğretmenlerimiz; Kpss puan şartı olmadan aynı dershane Öğretmenlerine verilen haklarda olduğu gibi kendilerinede aynı hakkın verilmesini talep etmektedirler. Ücretli öğretmenlerimizin bizlerden isteği 540 prim esaslı, Kpss puan şartı olmadan ücretli öğretmen atamalarının gerçekleştirilmesidir.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakan Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim. 06.03.2019 

Özkan Kalim Uşak Milletvekili 

Eski Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz; MEB'de 5 yıl ücretli öğretmenlik yaparak öğretmenlik tecrübesini kazanmış kimselere sözleşmeli öğretmen atamasında mülakata çağrılmasında uygulanan üç katı kontenjana girme şartının uygulanmayacağını ifade etmişti. 5 yıl ücretli öğretmenlik yapanların öğretmen atama mülakatlarına alınması yönünde yasal düzenleme yapılacağını tekrarlayan eski Milli Eğitim Bakanı Yilmaz ücretli öğretmenlere bir imtiyaz tanıyacaklarını dile getirmişti. Önümüzdeki dönemde yapılacak öğretmen atamasından 5 bin ücretli öğretmen için Eski Bakan İsmet Yılmaz; "Tecrübeli ve liyakatlı öğretmene öncelik vereceğiz." diyerek konu ile ilgili kişilere bir öncelik tanınacağını açıklamıştı. 
Bu açıklamalara istinaden ücretli öğretmenlerimiz; Kpss puan şartı olmadan aynı dershane Öğretmenlerine verilen haklarda olduğu gibi kendilerinede aynı hakkın verilmesini talep etmektedirler. Ücretli öğretmenlerimizin bizlerden isteği 540 prim esaslı, Kpss puan şartı olmadan ücretli öğretmen atamalarının gerçekleştirilmesidir. 
Bu bağlamda; 
1-)
Ücretli Öğretmenlerin atamaları ile ilgili bir değişiklik söz konusu mudur?
2-) Bakanlığınız tarafından konu ile ilgili bir çalışmanız var mıdır?

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum