Usta öğreticiler kadroya ne zaman alınacak? Önerge TBMM'ye sunuldu

Usta öğreticiler kadroya ne zaman alınacak? Önerge TBMM'ye sunuldu
Halk eğitim merkezlerinde büyük fedakarlıkla çalışan sayıları 10 binleri geçen Usta öğreticilerin kadroya alınması ile ilgili bir çalışma var mıdır?

Halk eğitim merkezlerinde görev yapan usta öğreticilere kadro verilmesi ve koronavirüs salgını süresince ücret almaları önerisine ilişkin soru önergesi 19 Mart 2020 tarihinde Meclise sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı sayın Ziya SELÇUK tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim. 
Ahmet ÖNAL Kırıkkale Milletvekili 

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında 12.03.2020 tarihinde gerçekleştirilen toplantıda dünyada hızla yayılan Korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle bazı tedbirler alınmasına karar verilmiştir. Bu süreçte bakanlığa bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumları tatil edilmiş; bu eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlere genel idari izin verilmiştir 
Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı genelge öğretmen ve okul yöneticilerini ilgilendirmektedir. Usta öğreticiler ile antrenör ve uzman öğreticilerin bu uygulamanın dışında tutulduğu ifade edilmiştir. Kadrosuz Usta öğreticiler ile antrenör ve uzman öğreticilerle ilgili herhangi bir ibare yer almamıştır. Dolayısıyla usta öğreticilere ve uzman öğreticilere herhangi bir ek ders ücreti ödemesi belirlenen tarihler için yapılmayacaktır” demiştir. 

Korona virüs den dolayı alınan 2 haftalık önlem kapsamında Halk eğitim merkezlerinde çalışan, ev geçindirmek zorunda olan, ders ücretlerinden başka geçim kaynağı olmayan usta öğretici, antrenörlerin ek ders ücretleri ödenmelidir. 
Taşeron çalışma sisteminde yer alan Halk eğitim merkezlerinde ücret karşılığı çalışan usta öğreticilerimiz kadroya alınmalı, bu konuda yaşanan mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasına yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Usta öğreticilerin uğradığı haksızlıklar giderilmelidir. 

Bu sebeple;

1- Halk eğitim merkezlerinde büyük fedakarlıkla çalışan sayıları 10 binleri geçen Usta öğreticilerin kadroya alınması ile ilgili bir çalışma var mıdır? 
2- Korona virüs nedeniyle kullanılan izin süresince hizmet veremeyen Usta öğreticilerin, antrenör ve uzman öğreticilerin ders ücretlerinin verilmemesi konusunda yaşayacakları mağduriyetlerin ortadan kaldırılmasına yönelik bir çalışma var mıdır? 
3- Varsa bu çalışmalar nelerdir? 
4- Emeğini esirgemeyen usta öğreticilerimizin kadro, ücret zammi dahil hakları ne zaman verecektir? 
5- İşsizlik maaşından faydalanamayan ve sigortaları da tam yatmayan usta öğretici, antrenör ve uzman öğreticilerin bu mağduriyetlerini ortadan kaldıracak bir çalışma yapılacak mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum