'Usta öğreticiler neden kadroya alınmamıştır?' soru önergesi

'Usta öğreticiler neden kadroya alınmamıştır?' soru önergesi
Kamuda çalışan sözleşmeli personeller kadroya alındıkları halde, Halk Eğitim merkezlerinde çalışan usta öğreticiler neden kadroya alınmamıştır? Kadrosuz usta öğreticilerin çalışma şartları ve özlük haklarının düzeltilmesiyle ilgili bir çalışmanız var mıdır? Denizli Milletvekili Yasin ÖZTÜRK'ün, Kadrosuz usta öğreticilerin çalışma koşulları ve özlük haklarının iyileştirilmesine ilişkin Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından cevaplanması istemiyle yönelttiği yazılı soru önergesi haberimizde..

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını rica ederim. Saygılarımla 10.10.2018
Yasin ÖZTÜRK Denizli Milletvekili

Kadrosuz usta öğretici olarak bilinen Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde kısmi zamanlı olarak ek ders ücreti karşılığında çalışan ücretli öğreticilerin çalışma şartları ve özlük hakları gibi birçok sıkıntıları vardır. Haftalık 30 saat ders okutan bir usta öğreticinin aylık SGK prim günü 27 veya 28 gün olmaktadır, sigorta primlerinden işsizlik sigortası kesilmediği için kursları bittiğinde işsizlik maaşından yararlanmamaktadırlar. 21 Nisan 2018 30388 Resmi Gazete ile yürürlüğe giren Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Kurumları yönetmeliğine göre 4. bölüm 26. madde 12. fıkrada belirtilen "ücretli usta öğreticiler bir yıl içerisinde 11 aydan fazla görevlendirilemez" şerhinden dolayı kıdem tazminatından yararlanamamaktadırlar. Şu anda yaklaşık 58.00 kişi olan usta öğreticiler Devlet Memurları Kanununda belirtilen kendi alanları ile ilgili bütün sorumlulukları yerine getirmekte olup, ancak Devlet Memurlarına verilen haklardan yararlanamamaktadırlar.

Bu Bağlamda;
1-
Türkiye genelinde çalışan kadrosuz usta öğretici sayısı ne kadardır?
2- Kadrosuz usta öğreticilerin halen görev yaptıkları birimlerde sürekli çalıştırılmaları yönünde bir çalışmanız var mıdır?
3- Halk eğitim merkezlerinde çalışan usta öğreticilerin kadroya alınması için bir çalışmanız var mıdır?
4- Kidem tazminat haklarının tam olarak uygulanması için herhangi bir çalışmanız var mıdır?
5- Kamuda çalışan sözleşmeli personeller kadroya alındıkları halde, Halk Eğitim merkezlerinde çalışan usta öğreticiler neden kadroya alınmamıştır?
6- Kadrosuz usta öğreticilerin çalışma şartları ve özlük haklarının düzeltilmesiyle ilgili bir çalışmanız var mıdır?
7- Kadrosuz usta öğreticilerin sigorta primlerinden işsizlik sigortası kesilerek işsiz kaldıklarında, kursları bittiğinde işsizlik maaşından yararlandırılamazlar mı?

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum