Usta Öğreticileri Sevindirecek Kadro Teklifi

Usta Öğreticileri Sevindirecek Kadro Teklifi
Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan kadrosuz usta öğreticilere kadro tahsisi için Devlet Memurları Kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinde bulunuldu.

Sinop Milletvekili Barış KARADENİZ Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan Kadrosuz Usta Öğreticilere kadro tahsisi için Devlet Memurları Kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifi verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan kadrosuz usta öğreticilere kadro tahsisi için Devlet Memurları Kanunda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifinde bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Sinop Usta Derneği Başkanı Seda Karaaslan Demir ve Başkan Yardımcısı Handan Yılmazer’ in CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz’ i meclisteki makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Meslek Eğitimcileri Usta Öğreticiler Federasyonu tarafından düzenlenen toplantıya katılarak Usta Öğreticilerin sorunlarını dinleyen CHP’li Karadeniz konu ile ilgili çözüm önerilerini TBMM başkanlığına taşıdı.

Karadeniz, Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan Kadrosuz Usta Öğreticilerin çalışma koşulları, özlük hakları ve statüleri ile ilgili yeni bir düzenleme yapılması için hazırladığı kanun teklifini TBMM başkanlığına sundu.

TBMM Başkanlığına sunulan teklifin gerekçesi olarak Karadeniz şunları söyledi; “Kadrosuz Usta Öğreticilerimizin yaşadığı sıkıntıları gidermek ve hizmetlerinin karşılığı olan özlük hakların tesis edilmesini sağlamak için verdiğimiz bu kanun teklifiyle, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde,  Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığınca müştereken belirtilen memur kadrolarına, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altmış gün içinde belirlenen şartları sağlayan Kadrosuz Usta Öğreticilerin kurumlarınca atanmaları amaçlanmıştır.”

Devlet memurları kanununda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi yapılan maddeler de şu şekilde sunuldu;

MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa aşağıdaki geçici madde eklenmiştir.

GEÇİCİ MADDE 47- Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Halk Eğitim Merkezlerinde çalışan usta öğreticiler Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığınca müştereken belirtilen memur kadroları için belirlenen şartları sağlayan kadrosuz usta öğreticiler, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altmış gün içinde kurumlarınca atanırlar.

Bu madde kapsamında usta öğreticilerin atanacağı memur kadroları başka bir işleme gerek kalmaksızın atama işleminin yapıldığı tarih itibarıyla ihdas edilerek Milli Eğitim Bakanlığına ait kadro cetvellerinin ilgili bölümlerine eklenmiş sayılır. İhdas edilen kadrolar Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığına bildirilir.

Bu maddenin uygulanmasında ortaya çıkabilecek tereddütleri gidermeye Milli Eğitim Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Başkanlığı yetkilidir.”

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

haber57

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum