Vizyon belgesinde okullarda görevli TYP personeline 12 ay müjdesi gelir mi?

Vizyon belgesinde okullarda görevli TYP personeline 12 ay müjdesi gelir mi?
TYP (Toplum Yararına Proje) kapsamında çalışan İŞKUR personelinin kadro umudu sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 23 Ekim Salı günü açıklanacak MEB Vizyon Belgesinde çalışma süresi 12 ay olarak açıklanacak mı?

Bilindiği üzere Türkiye İş Kurumu İŞKUR tarafından okullarda Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında görevlendirilen güvenlik ve temizlik personeli en fazla 9 ay süreli çalıştırılmaktadır. Sitemize ulaşan okul müdürleri bu uygulamadan son derece memnun olduklarını ancak 9 aylık sürenin yılın tüm aylarını kapsayacak şekilde 12 ay olarak genişletilmesi gerektiğini ifade ediyorlar. 

'Sayın yetkili, okullarımızda İŞKUR TYP kapsamında görevli işçilerin 9 ay değil 12 ay olarak düzenlenmesini beklemekteyiz. Güvenlik ve temizlik açısından oldukça faydalı olan bu uygulama en çokta ihtiyaç hissettiğimiz yaz aylarını da kapsayacak şekilde yılın tüm aylarını kapsamalıdır. Umarız Sayın Cumhurbaşkanımız 23 Ekim'de açıklanacak MEB Vİzyon Belgesinde bizlere bu müjdeyi verir. '

'İş Kur tarafından okullarımızda uygulanan toplum yararına çalışma projesi ile kelimenin tam anlamıyla okullarımız temizlik ve güvenlik anlamında basamak atlamıştır.
TYP sistemi en temel sorunlarımız olan güvenlik ve temizlik hususlarında okul yöneticisinin elini güçlendirmiştir. Biz okul yöneticileri olarak 9 aylık bu sürenin sürekli ve devamlı hale getirilerek 12 ay yapılmasını istemekteyiz.'

İŞKUR TYP ÇALIŞANLARINA KADRO VERİLECEK Mİ?

Türkiye İş Kurumu İŞKUR bünyesinde Toplum Yararına Program TYP kapsamında kamu görevi yapan işçiler kadroya kavuşmak istiyorlar. 

2019 yılı Yatırım ve Finansman Kararnamesinde yer alan Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nde (KİT) çalışan bir kısım taşeron personele kadroya geçiş hakkı verilmesinin ardından, Çalışma Bakanlığı tarafından, Devlette kamu işi yaparak Toplum Yararına Programı kapsamında çalışanlar için bir çalışma beklenmektedir.

TYP ÇALIŞANLARININ SORUNLARI 

En son 27 Eylül 2017 tarihinde yapılan yönetmelik değişikliği ile İŞKUR TYP kapsamında yılda 8 ay çalışan bir personele 3 değil 4 sene çalışabilme imkanı verilmişti. Her yıl sadece 9 ay boyunca asgari ücret ile çalışan TYP'lilerin iş garantileri bulunmamaktadır.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
39 Yorum