Yaklaşık 30 bin sosyal bilgiler mezunu öğretmen 10 yıldır atanamıyor!

Yaklaşık 30 bin sosyal bilgiler mezunu öğretmen 10 yıldır atanamıyor!
Atanamayan yarım milyon öğretmen içinden 30 bine yaklaşan mezunuyla sosyal bilgiler öğretmenliği Önemli bir kısmını oluşturmaktadır. TTK ve MEB el ele vererek bu hatayı düzeltmeli sosyal bilgiler ve inkılap tarihinin ders saatleri 4 e çıkarılmalıdır. Bununla birlikte vatandaşlık dersi kazanımları ve çocukların gelişim dönemleri göz önünde bulundurularak ilkokulun 2. kademesinde okutulmalıdır. Önemli değerlerimizi aktarmada katkısı olacak Şehrimiz Halk kültürü ve Ortak Türk Tarihi dersleri zorunlu hale getir

Dünyada ekonomik siyasi ve kültürel değerlerimizle var olmak ve ülkemizi geleceğe güçlü bir şekilde taşımak için yatırım yapılması gereken en önemli sektör eğitimdir.Eğitim sektöründe çok ciddi sıkıntılar olmakla birlikte bu sıkıntıların üstesinden birlik ve beraberlikle geleceğimize İnancımız tamdır.

Atanamayan yarım milyon öğretmen içinden 30 bine yaklaşan mezunuyla sosyal bilgiler öğretmenliği Önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Ortaokul düzeyinde dört Mihver dersten biri olan sosyal bilgiler çocuklarımızı geleceğe hazırlamak da hayata dair bilgiler sunmakta ve kültürü demokrasiyi gelecek kuşaklara aktarma da önemli rol oynamaktadır. Bu kadar önemli kazanımlara sahip olmasına rağmen ders sayısının diğer derslere oranla az olması bir çelişkidir. 

TTK ve MEB el ele vererek bu hatayı düzeltmeli sosyal bilgiler ve inkılap tarihinin ders saatleri 4 e çıkarılmalıdır. Bununla birlikte vatandaşlık dersi kazanımları ve çocukların gelişim dönemleri göz önünde bulundurularak ilkokulun 2. kademesinde okutulmalıdır. Önemli değerlerimizi aktarmada katkısı olacak Şehrimiz Halk kültürü ve Ortak Türk Tarihi dersleri zorunlu hale getirilmeli Ve kazanımları göz önünde bulundurularak sosyal bilgiler öğretmenlerinin bu dersleri okutması kesinleştirilmelidir. 

Tüm bu öneriler hayata geçirildiğinde atama problemi ortadan kalkacak ve yıllardır sosyal bilgilere verilen adaletsiz rakamlar yerini 2000 li kontenjanlara bırakacaktır.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum