YÖK'ten Sağlık ve ilahiyat lisans tamamlamaya ilişkin yeni karar

YÖK'ten Sağlık ve ilahiyat lisans tamamlamaya ilişkin yeni karar
Yükseköğretim Kurulu YÖK Sağlık ve İlahiyat Lisans Tamamlamada yatay geçiş ve diplomalarla ilgili 2 yeni karar aldı.18 Mayis 2018 tarihli ve 30425 Hyulu Resmi Gazete'de yayunlanarak yürürlüge giren 71-41 sayılı Kanun'un 5 inci maddesi ile 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa eklenen Geçici 77 nci maddesi uyarınca yapılan İlahiyat Lisans Tamamlama programına yerleştirilen öğrencilerin "Yükseköğretim Kurumlarında On Lisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş. Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlararası K

İlahiyat Lisans Tamamlama programı ile üniversitelere yerleşen öğrencilerin, yükseköğretim programlarına kayıt oldukları yıldaki açılmış olan lisans tamamlama programları arasında yatay geçiş yapabileceklerine, ancak bu öğrencilerin yerleştirmeye esas puanlarının ilgili lisans tamamlama programının taban puanına eşit veya daha yüksek olması gerektiğine karar verilmiştir. Ayrıca bir başka YÖK kararında, Sağlık ve İlahiyat Lisans Tamamlama programlarından mezun olanların diplomalarında "7141 sayılı Kanun uyarınca mezun olmuştur." İfadesinin yer alacaktır.

İŞTE YÖK YAZILARI

memurlar.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.