YÖK'ten uzaktan eğitim ek dersler ödemesi hakkında açıklama

YÖK'ten uzaktan eğitim ek dersler ödemesi hakkında açıklama
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı, COVID-19 salgını nedeniyle uzaktan verilen dersler nedeniyle akademisyenlere ek ders ödemeleri konusunda açıklamada bulundu.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı 18 Eylül 2020 tarihli yazısıyla, konu hakkında Hazine ve Maliye Bakanlığının görüşünü yükseköğretim kurumlarına bildirmiştir.

Bakanlık görüşünde;

1-Örgün eğitim programlarında verilen dersler ile diğer faaliyetleri dijital teknolojiler kullanarak uzaktan veren öğretim elemanlarına bu ders ve faaliyetlerin haftalık ders programında yer alması ve fiilen yapılması şartıyla Ders Yükü Tespiti ve Ek Ders Ücreti Ödemelerinde Uyulacak Esaslar çerçevesinde ek ders ücreti ödeneceği belirtilmiştir. Ayrıca, bu derslere ilişkin "Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usul ve Esaslar" çerçevesinde herhangi bir ödeme ifade edilmiştir.

2- Asenkron (eş zamansız) olarak başlanılan ve daha sonra senkron (eş zamanlı) olarak uzaktan verilen dersler için ise haftalık ders programında yer alması ve fiilen yapılması şartıyla, fiilen yapılan ders saati üzerinden "Ders Yükü Tespiti ve Ek Ders Ücreti Ödemelerinde Uyulacak Esaslar" çerçevesinde ek ders ücreti ödenebileceğine yönelik görüş verilmiştir.

İŞTE GÖRÜŞ YAZISI

 

memurlar.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.