AA memurları ilgilendiren anketi açıkladı: Enflasyon yüzde 38 olacak

AA memurları ilgilendiren anketi açıkladı: Enflasyon yüzde 38 olacak
AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne göre, katılan ekonomistler haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 3,91 oranında artacağını öngörüyor.

AA Finans'ın haziran ayı enflasyon beklenti anketine katılan 10 ekonomistin görüşleri, TÜİK tarafından 5 Temmuz Çarşamba günü açıklanacak verilere ilişkin sonuçları ortaya koydu.

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Ankete göre, ekonomistlerin haziran ayı enflasyon beklentisi ortalaması yüzde 3,91 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin haziran için enflasyon tahminleri ise yüzde 2,25 ile 4,85 arasında çeşitlilik gösterdi.

Bu beklentilere göre, haziran ayında yıllık enflasyonun yüzde 39,59'dan yüzde 38,20'ye düşeceği hesaplanıyor.

Ayrıca, ekonomistlerin 2023 sonu enflasyon beklentisi haziranda yüzde 47,32'den yüzde 42,07'ye geriledi.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ

Mayıs ayında yıllık enflasyon yüzde 39,59 olarak kaydedilmişti. TÜİK'e göre mayıs ayındaki aylık enflasyon artışı ise yüzde 0,04 olarak belirlendi. Bu durumda, geçen ay doğalgazın ücretsiz sağlanmasının etkisi olduğu ifade edildi.

İstanbul Ticaret Odası ise birkaç gün önce İstanbul'da 12 aylık enflasyonun yüzde 55,19 olduğunu duyurdu. Diğer yandan ENAG ise 12 aylık enflasyonu yüzde 108,58 ve aylık enflasyonu yüzde 8,54 olarak hesaplamıştı.

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum