AYM ek Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV'yi iptal etti mi?

AYM ek Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV'yi iptal etti mi?
Anayasa Mahkemesi ikinci kez ödenen MTV’yi iptal ettiği gerçe mi? Ek MTV iptali kararı iddiasında doğru ortaya çıktı.

İkinci kez MTV ödemesinin AYM tarafından iptal edildiğine dair iddiayı sosyal medyayı karıştırdı. Peki, AYM ikinci kez ödenen MTV’yi iptal mi etti?

Çalışma Ekonomisti Hasan Doğan, bugün sosyal medya platformu X hesabından “Anayasa Mahkemesi ikinci kez MTV ödemesi tahsiline ilişkin yapılan düzenlemeyi kanuna aykırı bularak iptal etti” dedi.

2023 yılında bir defaya mahsus olmak üzere ek MTV iki defa ödenmesine karar verilmişti.

    WhatsApp Grubumuz İçin TIKLAYINIZ
 

Çalışma Ekonomisti Hasan Doğan, X hesabından yaptığı paylaşımla bu yeni uygulamaya ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) bir karar aldığını iddia etti. Doğan, “Anayasa Mahkemesi ikinci kez MTV ödemesi tahsiline ilişkin yapılan düzenlemeyi kanuna aykırı bularak iptal etti. Devletin tahsil yaptığı 2. MTV ödemelerinin, ödemeyi yapanlara geri iade etmesi bekleniyor.” dedi.

AYM İKİNCİ MTV'Yİ İPTAL ETTİ Mİ?

Instagram sayfamızı takip etmek için tıklayınız

Öte yandan yargı muhabiri Alican Uludağ, ikinci MTV'nin iptal iddiasını yalanladı ve şu açıklamayı yaptı:

“Anayasa Mahkemesi’nin, bu yıl iki kez MTV alınmasına ilişkin kanun maddesini iptal ettiğine ilişkin haberler doğru değil. AYM, henüz konuyu gündemine almadı.”

Bu hatadan dolayı özür diliyorum

İlerleyen dakikalarda Hasan Doğan söz konusu tweetini sildi. Doğan yeni paylaşımında, “ MTV Ek Vergileri ile ilgili olarak iptal edildiğine ilişkin yerel kaynaklı bir haberi paylaşmam sonrasında haber kaynağının doğrulanmamış bir haber olduğunu görmem nedeniyle ilgili paylaşımı derhal kaldırmış bulunuyorum. Bu hatadan dolayı da özür diliyorum. Saygılarımla.” ifadelerini kullandı.

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum