Çırak ve Stajyerlerin Sigorta Mağduriyeti TBMM Genel Kurulunda Gündeme Getirildi (26 Haziran 2019)

Çırak ve Stajyerlerin Sigorta Mağduriyeti TBMM Genel Kurulunda Gündeme Getirildi (26 Haziran 2019)
26 Haziran 2019 Çarşamba günü itibarıyla TBMM Genel Kurulunda Staj sigortası mağdurlarının talebi gündeme getirildi. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, staj ve çıraklık sürelerinin sigorta başlangıcı sayılmasına dair önemli bir konuşmaya imza attı. İşte TBMM Genel Kurulundaki staj ve çıraklık süreleri ile ilgili konuşma:

ÖMER FETHİ GÜRER (Niğde) – Teşekkür ederiz Sayın Başkan.Dünyada gelişmiş ülkeler çocuk işçilik konusunu önemsemekte ve çocuk işçiliğiyle mücadele edilmektedir. Ülkemizde AKP iktidarları döneminde sanki çocuk işçilik bilerek farklı düzenlemelerle yaygınlaştırılmaktadır. Çıraklığın ve stajyer öğrenciliğin sistemde ucuz işçi olarak değerlendirilmesinin önlenmesi beklenirken bu kanun teklifi önünü açmaktadır. Çırak ve stajyerlerin işe başladığı gün yaşlılık sigortası kapsamına alınması sağlanarak en azından mağduriyetleri önlenmelidir. Kanun teklifinde çırak stajyerler için bu düzenlemenin yer almaması büyük eksikliktir. Konuyla ilgili kanun teklifimiz vardır. Neden bu tekliflerimiz Genel Kurula getirilmemektedir? Asıl düzenleme bu alanda sağlanmalıdır. Çırak ve stajyerler geriye dönük olarak da işletilerek yaşlılık sigortası kapsamında ilk işe başladığı günden itibaren sigortalı olmaları sağlanmalıdır. 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
8 Yorum