Cumhurbaşkanından asgari ücretle, işçi ve emekli maaşlarına zam MESAJI

Cumhurbaşkanından asgari ücretle, işçi ve emekli maaşlarına zam MESAJI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçi maaaşları, asgari ücret ve emekli maaşına zamla ilgili Özbekistan dönüşü uçakta gazetecilere önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Zirvesi'ne katılmak üzere Özbekistan'a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, dönüşte uçakta gazetecilerin asgari ücret ile işçi ve emekli maaşlarına ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan'ın, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren asgari ücret, işçi ve emekli maaş zammına dair yaptığı açıklama şöyle:

Emekli maaşına ve asgari ücrete zam mesajı

"Küresel gündemi de meşgul eden enflasyon sorunu ile mücadelede kararlıyız. Enflasyonun belini kırdık, etkilerini de önümüzdeki süreçte sileceğiz. Biz hep çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz dedik ve hamdolsun sözümüzü tuttuk. Asgari ücrete cumhuriyet tarihinde yapılmamış oranda zam yaptık. Emeklilerimizin maaşlarını artırdık ve onları daha da rahatlatacak çözümleri geliştirdik ve çok yakında uygulayacağız. Biliyorsunuz emeklilerimizi kısa vadede rahatlatacak 5 bin liralık ikramiye ödemelerini de bu ay içerisinde yapmayı planladık. Aldığımız tedbirlerle yapacağımız ödemelerle emekli ve çalışanlarımızın yanında durduk, bundan sonra da durmaya devam edeceğiz. Asgari ücret konusunun kendi takvimi var biliyorsunuz.

İŞÇİ ÜCRETLERİNE ARTIŞ GÜNDEMDE

İşçilerimizi ara zamla rahatlatmıştık, şimdi de işçi ve işveren kesimini bir araya getirip en makul çözümü bulacağımıza inanıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum