Emeklililere bayram ettirecek rakam ortaya çıktı: Uzman isimden yüzde 30 zam ...

Emeklililere bayram ettirecek rakam ortaya çıktı: Uzman isimden yüzde 30 zam ...
Emeklilere ara dönemde ne kadar zam gelecek? İşte Temmuz zammı ve yeni emekli maaşı beklentisi...

Uzman ekonomist Sinan Alçın, Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılacak zam konusunda çarpıcı bir tahminde bulundu

Emeklilere Temmuz Zammı

Emekliler, Temmuz ayına umutla bakıyor. 6 aylık enflasyon verilerine göre gelecek olan maaş zammının ne olacağı merak konusu oldu. Uzman iktisatçı Sinan Alçın, emekli maaşlarına 6 aylık enflasyon verilerine göre ne kadar zam yapılacağını duyurdu. Alçın, “Emeklilere Temmuz ayında yüzde 30 civarı 6 aylık enflasyon verisi geleceğini bekliyorum. Bu da en düşük emekli maaşını 13 bin TL civarına getirecek” dedi.

Kök Aylık Sorunu

Alçın, kök aylığın maaş dengesizliğinin ana faktörü olduğunu belirtirken, “Emeklilerin son bir yılda yaşadığı en önemli mağduriyetler biri kök maaşı mağduriyeti oldu. Seyyanen zam yansıtılmadı, kök maaş üzerine yapılan artış da özellikle en az emekli maaşı alanların da aldığı maaşın yükseltilmesi ile birlikte daha geniş kesimlerin onun altında maaş aldığı bir absürt tablo ortaya çıkarmış durumda." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum