EYT Cumhurbaşkanı Yardımcısına Soruldu

EYT Cumhurbaşkanı Yardımcısına Soruldu
Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili bir çalışma olup olmadığına ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle yazılı soru önergesi TBMM'ye sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay parafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 14.10.2019 
Ömer Fethi Gürer /Niğde Milletvekili 

4447 sayılı Kanun'la prim ve gününü dolduranların, emekli olmasında yaş düzenlemesi getirilmiş ve bu nedenle binlerce kişi emekliliği geldiği halde emekli olamamıştır. Cumhurbaşkanı Danışmanı bu konuda bir çalışma yapıldığını belirtmesi ile bu bağlamda beklenti artmıştır. 

1. Gün ve prim tamam olduğu halde yaş nedeni ile emekli olamayanlar için yapılması düşünülen düzenleme ne zaman gerçekleşecektir? 

2. Hazine ve Maliye Bakanı EYT konusunda çalışma olmadığını ifade edip, Cumhurbaşkanı Danışmanının tam tersini söylemesinin yarattığı farklılık binlerce insanın umudu ile doğrudan ilgilidir. Bu nedenle konunun kamuoyunca da açıkça bilinmesinde yarar vardır. Cumhurbaşkanlığının konuya bakış ve yaklaşım nedir?

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum